Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

2 ώρες δεν παίρνεις ανάσα: Η ταινία-φαινόμενο που δεν θα αντέξεις να δεις ως το τέλος (Vid)

 Το δεύτερο μέρος για το κορυφαίο horror των τελευταίων ετών μοιάζει ακόμα καλύτερο

Αν μπορούσαμε να κάνουμε έναν διαχωρισμό στο είδος του horror, θα λέγαμε ότι υπάρχουν εκείνα όπου ο τρόμος παραμένει σε φυσικό επίπεδο κι εκείνα που περνά στο μεταφυσικό, σε πλάσματα της φαντασίας.

Το φετινό Midsommar ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού είναι ένα ψυχολογικό horror, με ανθρώπους να είναι η πηγή του τρόμου και είναι το καλύτερο της δεκαετίας σε αυτό το παρακλάδι. Το A Quiet Place όμως είναι το κορυφαίο στο δεύτερο παρακλάδι, αυτό του μεταφυσικού, εκεί όπου ο τρόμος δεν έρχεται από τον άνθρωπο, αλλά τον χρησιμοποιεί ως σταθμό μετάγγισης.

Δύο χρόνια μετά το πρώτο μέρος που ξάφνιασε πολύ ευχάριστα την κινηματογραφική κοινότητα, έρχεται το sequel. Κι απ΄αυτό που βλέπουμε στο πρώτο επίσημο trailer, δε μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι κάτι λιγότερο από το πρώτο. Το πιθανότερο είναι να το ξεπεράσει, όσο αδύνατο κι αν φαντάζει αυτό δεδομένης της υψηλής ποιότητας του πρώτου.

Η Έμιλι Μπλαντ πάντως φαίνεται να έχει δώσει όλο της το είναι και πάλι στον ρόλο και θα είναι αυτή που θα κινεί τα νήματα της έντασης του τρόμου.

Τα δικά της μάτια είναι τα μάτια του θεατή και η γυναίκα αυτή δημιουργεί τέτοια ταύτιση που δεν μπορείς να ξεφύγεις από τη συναισθηματική σύνδεση.
 
ΠΗΓΗ: belikeyou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.