Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Μπεργκόλιο (Πάπας Φραγκίσκος) και Τσίπρας, οι υποκριτές

02/01/2020

Στα τέλη του 2019 και στις αρχές του 2020, στο νήμα ακριβώς, ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές στο δημοφιλές σπορ της υποκρισίας ο Πάπας της Ρώμης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στην αλλαγή του χρόνου, δεχόταν τις επευφημίες του κοινού στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Μια πιστή γυναίκα σταυροκοπήθηκε και τον άρπαξε από τον καρπό. Εκείνος, για να ελευθερωθεί, της έριξε δυο δυνατές στο χέρι!

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πάπας μίλησε με πάθος εναντίον της βίας κατά των γυναικών, ενώ ο ίδιος, για να ξεφορτωθεί μια πιστή, δεν δίστασε να της ρίξει «ξυλιές»!

Ο Πάπας, στη συνέχεια, γνωρίζοντας ότι το σχετικό στιγμιότυπο είχε αναμεταδοθεί εκατομμύρια φορές μέσω διαδικτύου, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι «έχασε την υπομονή του».

Το «εντυπωσιακότερο», ωστόσο, όλων δεν είναι ότι φουρκίστηκε ο Πάπας κι άρχισε το ξυλίκι στην πιστή, που ήθελε να τον κρατήσει από το χέρι και να πάρει κουράγιο για να συνεχίσει τη ζωή της, αλλά ότι αυτός ο άνθρωπος, που ζει φρουρούμενος όσο κανείς, ζητεί από την Ελλάδα να καταργήσει την ύπαρξή της και να γίνει ξέφραγο αμπέλι όπου θα κατασκηνώνουν οι λαθρομετανάστες.

Εκείνος, που δεν ανέχεται ούτε το χέρι να του πιάνουν χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, απαιτεί από εμάς να μένουμε απαθείς για το διαγούμισμα της γης, των περιουσιών, των ζωών μας από αλλόπιστους άρπαγες που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν λάφυρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, λοιπόν, μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον εφάμιλλος του Αλέξη Τσίπρα στο δούλεμα των αφελών.

Ο Αλέξης, ο ποπολάρος, ο οπαδός της δημόσιας Παιδείας που στέλνει τα δικά του παιδιά σε πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία, πού λέτε ότι άλλαξε τη χρονιά; Στο Παρίσι!

Στο Παρίσι πνίγει (ίσως σε σαμπάνια) την πικρή αγωνία του για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους…

Και του χρόνου!

π


ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.