Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Απεβίωσε σε ηλικία 95 χρονών ο γιος του J.R.R. Tolkien, Christopher Tolkien

Ο τρίτος από τους τέσσερις γιους του J. R. R. Tolkien, κληρονόμος και διαχειριστής του έργου του, Christopher Tolkien, που έκλεισε τα 95 μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, απεβίωσε χθες το βράδυ στην πόλη Βαρ της Προβηγκίας (Νοτιοανατολική Γαλλία), όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Διεκομίσθει την Τετάρτη στο νοσοκομείο Centre Hospitalier de la Dracénie (CHD) με προβλήματα υγείας όπου και κατέληξε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις πριν λίγο από το site της τοπικής εφημερίδας “varmatin.com“. Η είδηση του θανάτου του έχει ήδη βυθίσει στο πένθος τους λάτρεις της λογοτεχνίας του Φανταστικού σε όλο τον κόσμο.

Αν και σ’ όλη του τη ζωή ζούσε στις σκιές ξωτικών και χόμπιτ, ο ίδιος ήταν ιδιαιτέρων χαμηλών τόνων και σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Ζούσε μια διακριτική και απομονωμένη ζωή στην επαρχία Aupsoise, μαζί με την γυναίκα του, Baillie, σε ιδιόκτητο κτήμα, το “Les Sablons” περιτριγυρισμένος από ελιές και πεύκα, μακριά από την πόλη, στον δρόμος προς το Villecroze.

Παρόλο που ο Tolkien ήταν ο συγγραφέας του σύμπαντος της Μέσης Γης, ο γιος του, Christopher, ήταν αυτός που φρόντισε να κρατήσει ζωντανή την φλόγα του στο κοινό, εκδίδοντας και αναπτύσσοντας τις βάσεις της κοσμοπλασίας του πατέρα του.

Για την ώρα, δεν υπάρχει ενημέρωση για την κηδεία του, η οποία θα γίνει στην Aups, μια περιοχή του Βαρ, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Cover image: François Deladerrière / © The Tolkien Estate Limited 2016

ΠΗΓΗ: nyctophilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.