Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

“Εστιάδες” σε μια Πολιτεία που χάνεται - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 | www.xrisiavgi.com


Τελευταία Ελπίδα: Η Φλόγα της Εθνικιστικής Ιδέας

Κι είναι γραμμένη του χαμού η Πολιτεία· εχτός
αν, πρι ο καινούριος ο ήλιος ανατείλει,
κάμει το θάμα του ο ουρανός, και στ' άωρα της νυχτός
μακρόθυμος τον κεραυνό του κάτω στείλει…

ΓΡΥΠΑΡΗΣ - “ΕΣΤΙΑΔΕΣ”

Ο χαμός της “Πολιτείας” είναι προ των πυλών. Πρωτοφανής η παρακμή του Λαού μας. Παθητικός αποδέχεται τα πάντα χωρίς να αντιδρά, χωρίς να αντιστέκεται και αλίμονο πολλές φορές “βολεύεται” θαυμάσια μέσα σε αυτήν την παρακμή! 

Ο αντίλογος ότι είναι απλά μία περίοδος, η οποία γρήγορα θα περάσει, αποτελεί άλλοτε μια παρηγορία άνευ ουσίας, άλλοτε ευχολόγιο και τις περισσότερες φορές, δυστυχώς, παραίτηση από την θέληση για αγώνα ενάντια στις αιτίες που σαπίζουν το Έθνος μας, που αρνιούνται το σκοτάδι που έρχεται, που δεν θέλουν, γιατί δεν τους νοιάζει, να δουν τα δεινά, τα οποία απειλούν τον Ελληνισμό.

Οι “Εστιάδες” 
Στην αρχή αυτού του κειμένου υπάρχει ένα στίχος του σημαντικού Έλληνα ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη, τον οποίον και αυτόν μαζί με τόσους άλλους, έχει λησμονήσει ο Λαός μας κάτω από την πνευματική καθοδήγηση γραικύλων και εθνομηδενιστών, στίχος από το ποίημά του “ΕΣΤΙΑΔΕΣ”. Ποιες ήσαν όμως οι “Εστιάδες” και ποιος ο σκοπός του ποιητή; Οι “Εστιάδες” ήταν οι Ιέρειες της θεάς Εστίας στην Αρχαία Ρώμη, οι οποίες είχαν σαν κύριο καθήκον τους να μένει αναμένει η Ιερή Φλόγα της Πόλεως στον Ναό της θεάς. Εάν κάποτε έσβηνε η Φλόγα, αυτό θα σήμαινε πως απέσυρε την προστασία της από την πόλη η θεά και μοιραία θα ερχότανε η συμφορά σε ολόκληρη την Πολιτεία. Πράγμα το οποίο και συνέβη και το περιγράφει ο ποιητής στην αρχή του ποιήματός με τους στίχους:  

Βαθι᾿ κραχτα μεσάνυχτα, τρισκότεινοι ορανο
πάν
᾿ π᾿ τ Πολιτεία τ κοιμισμένη
κι
ξαφνα σέρνει το Κακο τ Πνεμα μία φωνή,
-τρόμου φωνή- κι
λοι πετιονται φοβισμένοι.
σβησ᾿ σβηστη φωτιά!» κι λοι δρομον φορ
τυφλο
μέσα στ νύχτα ν προφτάσουν,
χι μ᾿ λπίδα πς μπορε νν᾿ ψεύτρα συφορ
παρ
ν δον τ μάτια τους κα τ χορτάσουν.”

Το γεγονός αυτό, στην πραγματικότητα συνέβη το 394 μ.Χ. και από τότε άρχισε και η παρακμή της Ρώμης και η πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή η Ιερή Φλόγα της Πολιτείας είναι η ίδια η Ψυχή και το Φρόνημα ολοκλήρου του Γένους μας και την Φλόγα αυτή την εκπροσωπεί η Εθνικιστική Ιδέα, που είναι το μεγάλο Μνημόσυνο της Ιστορίας μας, όλοι οι πόθοι και το πεπρωμένο της Φυλής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Και αυτήν την Φλόγα που εμφανίστηκε λαμπερή με την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θέλησε να την σβήσει στα 2013 ένα σάπιο κατεστημένο με μια πρωτοφανή πολιτική δίωξη.

Όταν έστηναν κατηγορητήρια, βλέποντας δημοσκοπήσεις
Και ήταν τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, που αποφάσισαν να μας βάλουν φυλακή και να καταδιώξουν σκληρά ένα ολόκληρο Κίνημα με ένα “κυνήγι μαγισσών” χωρίς προηγούμενο. Ο σκοπός τους φανερός και δεν τον έκρυψαν και δεν τον κρύβουν ακόμη και τώρα. Πρόσφατα στην προεκλογική περίοδο, πολιτευτές της Ν.Δ., που άλλοι έγιναν βουλευτές και άλλοι υπουργοί, δήλωναν με υπερηφάνεια ότι αυτοί, η ΝΔ, έβαλαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην φυλακή.

Και ήταν στις 18 Αυγούστου του 2014 όταν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού διάβαζα τα παρακάτω:  “18/8/2014 Ν. Δένδιας στον σταθμό Alpha FM 98,9: «Κατέγραφε ποσοστά η Χρυσή Αυγή που άγγιζαν ή υπερέβαιναν το 15%. Όταν ξεκίνησε η ιστορία μετά την αποστολή των δικογραφιών η Χρυσή Αυγή άρχισε να έχει μια αποκλιμάκωση -όταν οι Έλληνες πολίτες καταλάβαιναν περί τίνος πρόκειται- έπεσε καταρχήν στο 13% …».

Μεγάλος πανικός τότε σε ολόκληρο το σύστημα και ήταν τον Ιούνιο του 2013 όταν σε δημοσκόπηση που δημοσιευότανε στην εφημερίδα το ΠΟΝΤΙΚΙ και η οποία έδινε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14,5%  πήρχε ένα στοιχείο ιδιαίτερα ανησυχητικό για το πολιτικό κατεστημένο. Στην συγκεκριμένη πολιτική έρευνα, υπήρχε εκτίμηση της προθέσεως ψήφου ανά ομάδα ηλικίας και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν όχι τρίτο, αλλά δεύτερο κόμμα στις ηλικίες από 18 έως 44 ετών! Και υπολείπετο όχι πολύ της Νέας Δημοκρατίας στις ηλικίες από 45 έως 59 ετών. Από 18 έως 29 ετών έπαιρνε 15% και η Ν.Δ. μόνο 13% και στις ηλικίες από 30 έως 44 17% η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 15% η Ν.Δ.! Το σύστημα είχε βαθιά ανησυχήσει και αναζητούσε τρόπο να μας κτυπήσει και τον βρήκε…

Ενάντια στο Σύστημα: ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Από το 2013 όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πραγματικά κάλπαζε μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια και σε αυτά τα επτά χρόνια προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμηδενίσουν το Κίνημά μας. Όλα δείχνουν, όμως, πως δεν θα τα καταφέρουν και ότι ο χρόνος θα μας δικαιώσει γιατί αντισταθήκαμε σε τόσες πολλές δυσκολίες και αντέξαμε τόσο σκληρά κτυπήματα. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που μας περιμένει και ο κόσμος αυτός βρίσκεται προπαντός στην Νεολαία, όπως δείχνει το παρακάτω δημοσίευμα του Μαΐου του 2019 μεγάλης ιστοσελίδας: 

“Στην ηλικιακή ομάδα, 17 έως 24 ετών, στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της υπερδιπλάσιο εκείνο που της δίνει το exit poll στον γενικό πληθυσμό.” news247 26 Μαΐου 2019: Η ανάλυση των επιμέρους στοιχείων του κοινού exit poll, που παρουσίασαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι και στην ηλιακή ομάδα 17 έως 24 ετών η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της υπερδιπλάσιο εκείνο που της δίνει το exit poll στον γενικό πληθυσμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων η ψήφος στην ηλικιακή αυτή κατηγορία η Ν.Δ. αποσπά ποσοστό 30,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 25,6%, ενώ ακολουθεί η Χ.Α. με 13,3%. Το ΚΚΕ με 3,7% καταλαμβάνει την 4η θέση, ενώ το Κίνημα Αλλαγής μένει 5ο με 3,1%.”

Μπορεί να πέτυχαν να μας αφήσουν εκτός Βουλής, όμως στα άγουρα γεμάτα φλόγα νιάτα, που είναι από τη φύση τους επαναστάτες, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πήρε ποσοστό 4 φορές και πλέον μεγαλύτερο από το μέσο ποσοστό της και αυτό δείχνει καθαρά ότι το μέλλον είναι δικό μας, εάν εμείς το θελήσουμε, εάν εμείς φανούμε αντάξιοι της Μεγάλης Ιδέας την οποία υπηρετούμε.

Αυτό για το οποίο προπαντός πρέπει να αγωνιστούμε είναι να κρατήσουμε αναμμένη σαν άλλες “Εστιάδες” σε μια Πολιτεία που χάνεται, στην Ελλάδα του 2020, αναμμένη την Φλόγα του Εθνικισμού. Και ο κόσμος ο δικός μας, στον οποίο πρέπει να μιλήσουμε και να απευθυνθούμε είναι όλοι αυτοί που είναι ενάντια σε αυτό το αντεθνικό σύστημα, που ξεπουλά την Πατρίδα μας και λεηλατεί τον Λαό για χάρη της πλουτοκρατίας, μόνο με αυτούς θα μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του 2013 και ακόμη υψηλότερα γιατί:  “Ό,τι έγινε μπορεί να ξαναγίνει, αδέρφια! Στων πυρωμένων τούτων βράχων τη λαμπράδα με σάρκα θεία μπόρεσ’ ο άνθρωπος να ντύσει το φωτερότερο κι απ’ όλα τα όνειρά του.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.