Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

"ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ": ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ!

Πρωί Σαββάτου, στην εκπομπή «Τώρα... ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη, στο OPEN TV, ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων, «Μπουμπούκος» δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ τον μήνα

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν με το ποσό των 200 ευρώ του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) μπορεί να ζήσει κάποιος, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει. Δεν λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ονειρεύομαι μια ζωή όπου θα ζουν οι άνθρωποι με 200 ευρώ. Λέω ότι υπάρχει πράγματι αυτή η μελέτη». 

Τι να πρωτοπεί κανείς σ’ αυτόν τον καραγκιόζη πολιτικάντη που τα λεγόμενά του δεν χρήζουν απάντησης. 

Άνθρωποι που λαμβάνουν σύνταξη 400 – 500 ευρώ και δεν έχουν δικό τους σπίτι, περιφέρονται άστεγοι γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν νοίκι (συν φως, νερό, κοινόχρηστα, θέρμανση κ.λπ.) που θα τους ανάγκαζε να επιβιώσουν με τα 50 - 100 ευρώ που θα τους περισσεύουν.

Πριν 15 χρόνια, όταν έμενα στο πατρικό μου σπίτι, μια παλιά μικρή μονοκατοικία, ξόδευα 200 ευρώ το μήνα μόνο για πετρέλαιο (όταν αυτό κόστιζε στη μισή τιμή απ’ ότι σήμερα) χωρίς να έχω επαρκή θέρμανση και με ένα δωμάτιο της οικίας κλειστό για λόγους οικονομίας.  

Οι τσιπροκούληδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα 400 – 500 ευρώ είναι ικανοποιητικός μισθός και πως ένας πολίτης που αμείβεται με 700 και 1000 ευρώ μηνιαίως ανήκει στη μεσαία τάξη (όπως δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ο αχαρακτήριστος «τσάρος της οικονομίας» Χρήστος Σταϊκούρας).

Δεν νομίζω ότι εκτοξεύουν τέτοιες ανοησίες επειδή  είναι ηλίθιοι ή τενεκέδες ξεγάνωτοι (αν και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο ελληνικό ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ). Αποκλειστικός τους στόχος είναι να μας πείσουν ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε (σωστότερα να «επιβιώνουμε») με μισθούς και συντάξεις πείνας, όταν αυτοί και οι πάτρωνές τους, καθώς και τα αναρίθμητα λαμόγια απ' όλο το φάσμα του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου" τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Στην προσπάθειά τους αυτή, έχουν συμμάχους διάφορους ξεπουλημένους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και τα βοθροκάναλα της διαπλοκής που συνεχώς προπαγανδίζουν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται, η ανεργία μειώνεται και η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτή η συνεχής πλύση εγκεφάλου έχει άκρως ικανοποιητικά γι’ αυτούς αποτελέσματα μιας και απευθύνεται σε ραγιάδες που έχουν παύσει εδώ και καιρό να σκέφτονται, να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν και οι οποίοι συνεχίζουν να ψηφίζουν τους δημίους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.