Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

«Αντισυστημική αριστερά»; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

12/04/2022

Στις χώρες που η αριστερά παίρνει την εξουσία ή έστω συμμετέχει σ’ αυτήν, εμφανίζεται πάντα κι ένα «άσπιλο» κι «αμόλυντο» κομμάτι της, που μένει εκτός, ως… «αντισυστημικό».

Στην Γαλλία, την οποία κυβέρνησαν για αρκετά χρόνια οι σοσιαλιστές, δύο φορές με την συνέργεια του άλλοτε πανίσχυρου Κ.Κ. Γαλλίας (στις αρχές της προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν και στην κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν), ως «αντισυστημική» -και… «ανυπότακτη» αριστερά!- εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια το κόμμα του –πρώην ηγετικού στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος!- Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Που με τα –«παραμύθι κυρά μου»!- «αντισυστημικά» του διαπιστευτήρια, κέρδισε περίπου 22% στις προχθεσινές προεδρικές εκλογές.

Βέβαια, κάποια στιγμή έρχεται για όλους η ώρα της αλήθειας – και για τον… «ανυπότακτο» Μελανσόν η ώρα της αλήθειας ήρθε το βράδυ της Κυριακής! 

Αντί, λοιπόν, ο… «ανυπότακτος» να μη δώσει καμμία «γραμμή» ή έστω να προτρέψει τους ψηφοφόρους του να απέχουν από τις εκλογές ή να μην ψηφίσουν κανέναν εκ των δύο υποψηφίων, τους ζήτησε (και μάλιστα τρεις φορές, μην τυχόν και κάποιος… «δεν το’ πιασε με την πρώτη»…) να «μην δώσουν ούτε μία ψήφο στην Λεπέν», δηλαδή να υπερψηφίσουν τον «συστημικότερο των συστημικών» Μακρόν!

Τόσο… «αντισυστημικός» και τόσο… «ανυπότακτος»!

Ασφαλές συμπέρασμα: στην εποχή μας, αντισυστημική αριστερά ΔΕΝ υπάρχει, κι ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει, γιατί η αριστερά είναι σαρξ εκ της σαρκός του συστήματος! Πραγματικά αντισυστημικά είναι μόνο τα Λαϊκά Εθνικιστικά Κινήματα, όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή και η κραυγαλέα απόδειξη της αντισυστημικότητάς τους είναι οι διώξεις και οι φυλακίσεις  από το σύστημα, που γίνονται με την υποστήριξη της δήθεν «αντισυστημικής» αριστεράς! 

(ΥΓ) 1: Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, όπου και πάλι ήταν αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο οι Μακρόν και Λεπέν, ο… «ανυπότακτος» Μελανσόν απέφυγε να πάρει θέση δημοσίως. Βλέπετε, τότε η διαφορά ήταν συντριπτική υπέρ του Μακρόν, οπότε δε χρειάστηκε να εκτεθεί υπέρ του και να χάσει τα… «αντισυστημικά» του διαπιστευτήρια. Ετούτη τη φορά όμως, όλα παίζονται, οπότε το ξαμασκάρεμά του ήταν απαραίτητο! 

(ΥΓ) 2: Αντιγράφουμε από την βιογραφία του… «ανυπότακτου» στην Wikipedia: «Το 1983 προσχωρεί στη μασονική λέσχη του Ροζέ Λεραί της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας. Βρίσκει στον μασονισμό μια προσωπική ταύτιση: ο πατέρας του ήταν επίσης μασόνος…».

(ΥΓ) 3: Το 2011, όταν ο… «ανυπότακτος» ήταν ευρωβουλευτής, ψήφισε στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, που ήταν το έναυσμα για την επιδρομή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ακολούθησε…

(ΥΓ) 4: Παρεμπιπτόντως, εκτός από την αριστερά του… «ανυπότακτου» Μελανσόν, και το… ολιγότερο «ανυπότακτο» Κ.Κ. Γαλλίας (με ποσοστό 2,3%), κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο…

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.