Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Φέρε κι’ άλλο κάρβουνο

12/04/2022

του Χρήστου Μπολώση

Αυτό πια δεν είναι κυβέρνηση, αυτό είναι κομπιούτερ. Τόσο προγραμματισμένη και τόσο επιτελική. Ο λόγος της συμβόλαιο. Η προβλεπτικότητά της «πιάνει» όλους τους αριθμούς του Τζόκερ και μερικούς του ΛΟΤΤΟ.

Σταθερότατη στις αποφάσεις της, όπως η αναστολή 7.500 υγειονομικών για την οποία ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας είπε ότι είναι πείσμα του κ. Μητσοτάκη (μάλλον δεν απεδόθησαν… καλώς οι δηλώσεις του). Ναι, αλλά η πολιτική δεν είναι σαν την αγάπη, η οποία, ως γνωστόν, δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.

Τελευταίο κατόρθωμα, το πισωγύρισμα στον λιγνίτη. «Όχι άλλο κάρβουνο» φώναζε ο Νίκος Κούρκουλος στην ταινία «Ορατότης μηδέν», «ξαναφέρτε κι’ άλλο κάρβουνο» προστάζει η κυβερνησάρα μας, που πριν από λίγο είχε στείλει στο πυρ το εξώτερον τις λιγνιτικές μονάδες, διότι «μόλυναν το περιβάλλον», προκειμένου να φυτέψουμε ολούθε ανεμογεννήτριες. Τώρα δεν το μολύνουν, τις ευλόγησε ο Μητσοτάκης!

Τέτοιος προγραμματισμός, τέτοια πρόβλεψη, η οποία, βέβαια, δικαιώνει το ρηθέν υπό των προφητών ότι το σπουδαιότερο μέρος του ανθρωπίνου σώματος των διοικούντων είναι το γόνατο, αφού πάνω σ’ αυτό λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις…

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.