Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ο Μητσοτάκης παγίδευσε τον Ζελένσκι, για να «εκθέσει» τον Τσίπρα!

 09/04/2022

Τώρα που κατάκατσε ο κουρνιαχτός, ας δούμε το παρασκήνιο της χθεσινής παρουσίας των δύο «μαχητών» του τάγματος Αζόφ στη βουλή των Ελλήνων…

1ον) Οι ομιλίες Ζελένσκι στα διάφορα κοινοβούλια και στους διεθνείς οργανισμούς, οργανώνονται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια από τις κατά τόπους ουκρανικές πρεσβείες και την εταιρεία επικοινωνίας (προπαγάνδας) που τις έχει αναλάβει, σε πλήρη συνεννόηση με τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου της χώρας ή του διεθνούς οργανισμού που τον φιλοξενεί.  Είναι κραυγαλέο ΨΕΥΔΟΣ αυτό που ισχυρίζεται ο Τασούλας, ότι δήθεν «μερικά λεπτά πριν την εκδήλωση τον ενημέρωσε η ουκρανική αντιπροσωπεία ότι μαζί με το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ζελένσκι θα υπάρξουν και δύο επιπλέον βίντεο, τα οποία δεν πρόλαβε να ελέγξει»!

2ον) Σε όλες τις μέχρι χθες ομιλίες του σε ξένα κοινοβούλια και διεθνείς οργανισμούς, εμφανιζόταν μόνο  ο Ζελένσκι και κανένας άλλος, «μαχητής» ή μη.

3ον) Οι τηλεοπτικοί λόγοι του Ουκρανού προέδρου, ανάλογα με τη χώρα ή τον οργανισμό στον οποίο απευθύνεται, συντάσσονται από εξειδικευμένους επικοινωνιολόγους (προπαγανδιστές) και είναι καλά στημένοι ώστε να ακούγονται ευχάριστα από την κοινή γνώμη κάθε χώρας που απευθύνονται.

4ον) Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ο Μητσοτάκης επενδύει με κάθε τρόπο στον ΔΙΧΑΣΜΟ των Ελλήνων. Ωστόσο, δυσκολεύεται γιατί δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα ζητήματα. Και εφόσον δεν έχει διαφορές, πρέπει να τις εφεύρει!

5ον) Σε κάθε περίπτωση, ο Μητσοτάκης, τα δημοσιογραφικά του παπαγαλάκια και τα τρολς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαστρεβλώνουν συστηματικά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για να εμφανίσουν διαφορές του με τις θέσεις της ΝΔ, σε ζητήματα που πιστεύουν ότι η πλειοψηφία της –χειραγωγούμενης από τα φιλικά τους ΜΜΕ- κοινής γνώμης είναι υπέρ τους. Για παράδειγμα, στο θέμα της διαχείρισης της «πανδημίας» του κορωνοϊού, στο οποίο και τα δύο κόμματα είχαν ουσιαστικά τις ίδιες θέσεις, οι Κούληδες κατηγορούσαν τους ομοίους τους, ζητωεμβολιαστές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα… «χαϊδεύουν τ’ αφτιά των αντιεμβολιαστών».   

6ον) Στο θέμα της ρωσσο-ουκρανικής κρίσης, από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ (και τα άλλα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς) πήραν σαφή… «πολιτικά ορθή» θέση κατά της «ρωσσικής εισβολής» και υπέρ «του ουκρανικού λαού». Μάλιστα, την πρώτη μέρα έκαναν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την ρωσσική πρεσβεία – τις οποίες απέκρυψαν τα ΜΜΕ, ενώ τα τρολς κατηγορούσαν υποκριτικά τους αριστερούς ότι… δεν κάνουν συγκεντρώσεις στην ρωσσική πρεσβεία!!! Παρότι, λοιπόν, όλοι του… «συνταγματικού τόξου» είχαν τις ίδιες «πολιτικά ορθές» θέσεις, οι Κούληδες επιχειρούσαν να εμφανίσουν τους συριζαίους και τους αριστερούς γενικότερα (και τους «ακροδεξιούς»…) ως… «πουτινάκια». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της «συναυλίας ειρήνης». Στην αρχή, οι Κούληδες είπαν πως οι διοργανωτές λένε «γενικολογίες» και πως δε λένε τίποτα συγκεκριμένο για την Ουκρανία. Όταν αυτοί τους επέδειξαν το σύνθημά τους «να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τους κατηγόρησαν ότι… δε λένε τίποτα για την «ρωσσική εισβολή». Όταν οι διοργανωτές τους επέδειξαν την καταδίκη της «ρωσσικής εισβολής» που υπήρχε στο κάλεσμα για τη συναυλία, τους κατηγόρησαν πως… δε λένε τίποτα για τον Πούτιν! Τραγέλαφος! 

7ον) Ο Κούλης κάλεσε σκοπίμως τον Ζελένσκι να μιλήσει στη βουλή, χωρίς προηγουμένως να συζητήσει το θέμα με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, ελπίζοντας ότι θα… τσαντιστεί ο Τσίπρας κι ότι θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία, για να «εκτεθεί» στα μάτια της χειραγωγούμενης από τα ΜΜΕ κοινής γνώμης, ότι υποστηρίζει τον… Πούτιν. Ωστόσο, ο Τσίπρας τον… απογοήτευσε και δήλωσε σύμφωνος με την ομιλία.

8ον) Τελικά, ο Κούλης έθεσε σε εφαρμογή το colpo grosso! Να γίνει κάτι «πολύ χοντρό» για να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την ομιλία και να επιδεικνύουν μετά τα κανάλια τα άδεια έδρανα! Έβαλε, λοιπόν, τον Τασούλα να «ψήσει» τους επικοινωνιολόγους του Ζελένσκι, ότι το τάγμα Αζόφ είναι πολύ… δημοφιλές στους Έλληνες, κι ότι θα είναι πολύ καλό προπαγανδιστικά να εμφανίσει ο Ζελένσκι και δύο ομογενείς (ή δήθεν ομογενείς) «Αζοφίτες».    

9ον) Ωστόσο, μόλις 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν μόλις εμφανίστηκαν οι «Αζοφίτες» κι οι υπόλοιποι έμειναν, χαλώντας τα σχέδια του Κούλη για άδεια έδρανα.

10ον) Το colpo grosso δεν έπιασε, αλλά μόλις τελείωσε η ομιλία Ζελένσκι κι άρχισαν να σκούζουν οι συριζαίοι για τους «Αζοφίτες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οικονόμου –που προφανώς ήταν προετοιμασμένος για το σχέδιο των άδειων εδράνων, που ναυάγησε- ρώτησε δήθεν αφελώς τους συριζαίους αν «είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν;».

Αυτά για να μην έχετε απορίες για το τι «παίχτηκε»!

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, το όλο σχέδιο των Κούληδων να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι υποστηρίζει τον… Πούτιν, δεν έχει καμμιά σχέση με «εξετάσεις» για το… βραβείο της μεγαλύτερης υποταγής στα μεγάλα υπερατλαντικά αφεντικά. Αυτά ξέρουν πολύ καλά –κι από… πρώτο χέρι- ότι και ο Τσίπρας είναι εξίσου… αμερικανάκι με τον Κούλη!

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.