Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τζέφρυ Παπανδρέου: "Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης"

Πριν λίγες μέρες, ο ελεεινός Τζέφρυ Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την πανδημία του  κορωνοϊού, απηύθυνε μήνυμα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:  

«… Τα μαθήματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008, ας γίνουν διδάγματα και ας μας οδηγήσουν πανευρωπαϊκά στις δέουσες επιλογές και αποφάσεις, βάζοντας αυτήν τη φορά, πρώτα τον πολίτη.

Η επόμενη ημέρα, η νέα πραγματικότητα, απαιτεί νέα μέσα, εργαλεία, διαδικασίες, ιδέες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντός μας, στον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα.

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης»...

Δύο περίπου εβδομάδες νωρίτερα, σε κείμενό του που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Τζέφρυ αναφέρει τα εξής: 

«… Ήδη αποδεικνύεται η σημασία της επένδυσης στη δημόσια υγεία, η ανάγκη πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους, η αξία ενός αποτελεσματικού επιτελικού κράτους, αλλά και μια νέα, δημοκρατική, συνεργατική και αλληλέγγυα σχέση πολίτη – παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ευφυόβλαξ Τζέφρυ – ο οποίος έριξε τη χώρα στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων – αναφέρεται στην αναγκαιότητα μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις 29 Απριλίου του 2010 σε συνέδριο του «Economist», είχε δηλώσει πως «χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, και την χρειαζόμαστε γρήγορα!».

WANTED, PREFERABLY DEAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.