Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ… ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΕΡ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ! 

30/03/2020

Πολλά ήταν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, για μεγάλες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις, της τάξης του 50 ή 60%, λόγω της «τρομακτικής πίεσης που ασκείται στον προϋπολογισμό εξαιτίας του κορωνοϊού».

Τα δημοσιεύματα έσπευσε να υιοθετήσει με τον τρόπο του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δηλώνοντας ότι «προς το παρόν δεν είναι στο τραπέζι». Άρα, μπορεί να «πέσει» στο τραπέζι λίγο αργότερα, αν το «κλείδωμα» της οικονομίας κρατήσει και μετά τον Μάιο…

Ποια είναι η αλήθεια; Παρόμοιες φήμες, με δημοσιεύματα των ΜΜΕ και δηλώσεις «αρμοδίων», υπήρξαν στην εποχή προ του πρώτου Μνημονίου, κι είχαν σκοπό την προετοιμασία της κοινής γνώμης για τον όλεθρο που ακολούθησε!

Προφανώς, η κυβέρνηση Κούλη επιλέγει την ίδια συνταγή και προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το υπέρ-Μνημόνιο που θα φέρει στα σίγουρα στην μετά κορωνοϊό εποχή!

(ΥΓ) 1: Και βέβαια, οι τελικές μειώσεις μπορεί να μην είναι της τάξεως του 50-60%, όπως διαδίδουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, αλλά του 30-40%, για να… πανηγυρίζει μετά ο κοσμάκης, πως… γλίτωσε τα χειρότερα! Παλιό το κόλπο!

(ΥΓ) 2: Καθόλου τυχαία δεν ήταν η πρόσφατη δήλωση Μπουμπούκου, πως «τώρα που κάθεστε σπίτι τα 400 ευρώ το μήνα σας φτάνουν και σας περισσεύουν»!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.