Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Οι γύπες του χρήματος

17/03/2020

Ακόμα και τώρα, που η αγορά κατεβάζει ρολά, οι τράπεζες απαιτούν τις δόσεις των δανείων! Η λαίλαπα του κορωνοϊού δεν φαίνεται αρκετή ώστε να ανακόψει τη φόρα και τη βουλιμία των γυπών του χρήματος. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος χρησιμοποιεί μεν τις τράπεζες, αλλά τις αντιπαθεί. 

Αυτή η στάση του κοινού δεν είναι ανεξήγητη ούτε φανερώνει κάποια ψυχολογική αστάθεια ή πρόβλημα στη συγκρότηση της προσωπικότητας των πολιτών. Η αιτία είναι η στάση που κρατούν οι τράπεζες απέναντι στους Έλληνες. Λαμβάνουν πολλά, χωρίς να δίνουν τα αντίστοιχα. Ιδιωτικοποιούν τα κέρδη, ενώ τις ζημίες και το επιχειρηματικό ρίσκο τους το αναλαμβάνουν οι πολίτες. 

Εδώ και χρόνια οι τράπεζες συντηρούνται από το υστέρημα των πολιτών, έχουν διασωθεί αρκετές φορές μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, τις οποίες έχουν πληρώσει οι φορολογούμενοι, και αντί να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση, τουλάχιστον για την περίοδο της μεγάλης δοκιμασίας που περνάνε η πατρίδα και ο λαός, ασχολούνται με το να ζητούν τις δόσεις των δανείων! 

Έτι δε, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια και την υγεία των πελατών και των υπαλλήλων τους. Δεν έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού σε όσους εργάζονται ή επισκέπτονται τα υποκαταστήματά τους, τα οποία ούτως ή άλλως θα έπρεπε να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και οι περισσότερες συναλλαγές να γίνονται ηλεκτρονικά.

Σχετικό με τα προαναφερθέντα είναι και η αθλιότητα των εισπρακτικών εταιριών, που ενοχλούν ακόμα και σήμερα τους δανειολήπτες! Και αυτές οι επιχειρήσεις, που έχουν αφήσει εποχή στη χώρα μας με τον αντιλαϊκό χαρακτήρα τους, δεν φαίνεται να έχουν επαφή με το περιβάλλον. Έχουν την απατηλή εντύπωση ότι δεν είναι δα και τίποτε αξιοσημείωτο αν σε αυτή τη συγκυρία, που η ψυχολογική, σωματική, κοινωνική και οικονομική πίεση είναι αφόρητη για τους περισσοτέρους, εκείνες συνεχίσουν απτόητες να παρενοχλούν τους δανειολήπτες με τον γνωστό αποκρουστικό τρόπο. 

Αφού δεν μαζεύονται μόνοι τους, ας τους μαζέψουν οι ιθύνοντες…

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.