Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τι βρίσκεται πίσω από τον πανικό της πανδημίας;

17/03/2020

Η κρίση περί τον κορωναϊό τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει εισέλθει στην δεύτερη φάση της. Στην πρώτη φάση οι πολιτικοί και οι αρμόδιες αρχές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και τα δεδομένα που υπήρχαν από την κινεζική επαρχία Γουχάν, κανείς εκ των αρμοδίων δεν προετοίμασε τους πολίτες για το ενδεχόμενο της πανδημίας.

Στην δεύτερη φάση, όλοι μας βιώνουμε υστερικές υπερβολές και εμφανή απεριόριστη ανικανότητα. Με την πρώτη ματιά μπορεί όλα αυτά να φαίνονται χαοτικά, πίσω από το χάος όμως κρύβεται μέθοδος. Πίσω από το χάος κρύβεται ο ρόλος της πολιτικής στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Όταν έκανε την εμφάνιση του ο ιός με το «στέμμα», η εξάπλωση του ήταν αργή και δημιούργησε μερική αναστάτωση στην οικονομία. Σε αυτή την φάση το κύριο μέλημα και συμφέρον των πλουτοκρατών ήταν να ωθήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε νέα ύψη, όπως κάνουν τα τελευταία δέκα χρόνια, έτσι ώστε τα όρια πλουτισμού και κερδοσκοπίας τους να συνεχίσουν να παραμένουν αλώβητα. Οι πολιτικοί του συνταγματικού τόξου τους παρείχαν σθεναρή υποστήριξη, υποβαθμίζοντας την πανδημία που βρισκόταν σε εξέλιξη, ήδη όμως είχαν μολυνθεί χιλιάδες άνθρωποι και οι επιστήμονες εξέφραζαν την ανησυχία τους για την υποβάθμιση του νέου ιού.

Τελικά έγινε φανερό ότι η πανδημία θα αποκτήσει μια άνευ προηγουμένου επέκταση και θα φέρει υπαρκτές δυσκολίες στην οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι πολιτικοί αντέδρασαν, αλλάζοντας ριζικά κατεύθυνση από έναν καταπραϋντικό τρόπο λειτουργίας προς μια υστερική εκστρατεία.

Γιατί το έκαναν αυτό; Επειδή κατέστη σαφές στην πλουτοκρατία ότι αυτή την φορά για να σωθεί το σαθρό σιωνιστικο-καπιταλιστικό οικοδόμημα τους χρειάζεται μεγαλύτερη ανακατανομή από κάτω προς τα πάνω απ’ ότι την περίοδο της κρίσης του 2007/2008 (Lehman Brothers). Δηλαδή για να το πούμε απλά: Χρειάζεται να αποσπάσουν την προσοχή από το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες, που ελέγχονται από τους Σιωνιστές, θα διοχετεύσουν ξανά στις τσέπες των πλουτοκρατών ζεστό χρήμα, μόλις τυπωμένο από την Fed και την ΕΚΤ.

Συνωμοσιολογία; Όχι. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διοχέτευσε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό μορφή άτοκου δανείου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να αντισταθμιστούν οι απώλειες του. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μετά από απόφαση του Κογκρέσου θα διοχετεύσει 2,5 τρις δολάρια για την καταπολέμηση της κρίσης. Είναι περιττό να αναλύσουμε την πορεία αυτών των χρημάτων, που ειρήσθω εν παρόδω τυπώνονται από την Fed χωρίς κανένα αντίκρισμα. Απλώς να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η αναλογία μεταξύ μέτρων υγείας προς όφελος του πληθυσμού και διοχέτευσης χρήματος προς τους κερδοσκόπους-πλουτοκράτες είναι 1:600 στις ΗΠΑ. Περιττό να ειπωθεί ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πλουτοκρατία δρα διεθνώς και αν το σιωνιστικο-καπιταλιστικό οικοδόμημα της καταρρεύσει στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, θα καταρρεύσει και παγκοσμίως.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια πανδημία. Η κατάρρευση στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι το αρχικό στάδιο στην πανδημία του κορωναϊού. Εφόσον σκάσει η φούσκα των χρηματοπιστωτικών παραγώγων, όπως αναμένεται από τους επαΐοντες ότι θα γίνει τις επόμενες 2-3 εβδομάδες, τότε η κατρακύλα της οικονομίας δεν θα έχει τελειωμό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διοχετευτούν πολλά τρισεκατομμύρια προς τις υπερεθνικές εταιρίες πλουτοκρατών και στην οικονομική ελίτ, χρήματα που σίγουρα θα τα λάβουν. Ουδόλως σημαίνει ότι αυτή η διοχέτευση θα είναι αποτελεσματική για να αποφευχθούν τα χειρότερα για τον λαό και τα οικονομικά του συμφέροντα.

Υπαρχόντων αυτών των χειρίστων σεναρίων, οι πολιτικοί ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Τουτέστιν, το κλείσιμο των συνόρων (με εξαίρεση την Ελλάδα που κλείνει τα σύνορα προς την Τουρκία επειδή αντιμετωπίζει εισβολή λαθροεποίκων), ο περιορισμός αστικών δικαιωμάτων, η αυξανόμενη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων στην εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν σχέση με τον περιορισμό του κορωναϊού και επομένως την προστασία της υγείας του πληθυσμού, αλλά την προετοιμασία καταστολής εξεγέρσεων ή εμφυλιοπολεμικών συνθηκών, η εμφάνιση των οποίων είναι αναπόφευκτη εν όψει της πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος του σιωνιστικού καπιταλισμού.

Για να το πούμε πιο απλά: Εφόσον συνεχιστεί η πανδημία θα πρέπει να αναμένουμε κλείσιμο των τραπεζών και διακοπή της εμπορικής αλυσίδας, με αποτέλεσμα ανεπαρκή προσφορά στον πληθυσμό. Το αποτέλεσμα θα είναι λεηλασίες, διαμαρτυρίες και ταραχές. Το αντίδοτο από τους πολιτικούς, που σκέπτονται μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, θα είναι διατάγματα αστυνομικής και στρατιωτικής εμβέλειας.

Συμπέρασμα: Ο ρόλος της πολιτικής στην κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι να υπηρετεί τον λαό και να τον προστατεύει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά μόνο για να εξυπηρετεί την οικονομική ελίτ και τους πλουτοκράτες να διατηρήσουν την δύναμη τους και να αυξήσουν την ευημερία τους, αγνοώντας όλες τις θεμελιώδεις ηθικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές και φυλετικές αξίες.

Γ. Λιναρδής

ΠΗΓΗ: www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.