Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ο κορονωϊός καταστρέφει αγορές και οικονομίες - Η ζημία θα φθάσει τα 30 τρισ. - Τα bazookas EKT, FED, είναι νεροπίστολα λόγω έλλειψης ορατότητας
Παγκοσμίως σε διάστημα ενός μήνα από όλα τα assets που διαπραγματεύονται μετοχές, ομόλογα, κρατικά και εταιρικά και άλλα... οι απώλειες φθάνουν τα 18 τρισεκ. δολάρια λόγω του κορωνοιού


Ο πόλεμος που κήρυξε ο κορωνοιός στον πλανήτη τι οικονομική ζημία μπορεί να προκαλέσει;
Με βάση σοβαρές ενδείξεις θα μπορούσε το σοκ του πολέμου του κορωνοιού να κοστίσει στην ανθρωπότητα πέραν από χιλιάδες ζωές και 30 τρισεκ. δολάρια ή σχεδόν το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Ποια είναι τα δεδομένα;
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μετά το πρώτο bazooka δεν έπεισε τις αγορές…ακολούθησε η FED η αμερικανική κεντρική τράπεζα παρουσιάζοντας με βεντάλια ανορθόδοξων νομισματικών επιλογών επίσης δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές.
Ακολούθησε το bazooka 2 της ΕΚΤ όπου παρουσιάστηκε ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 750 δισεκ. ενώ εντάχθηκαν και τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έως 15 δισεκ. ευρώ.
Οι κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη παρουσιάζουν προγράμματα που φθάνουν όλα μαζί δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα άνω των 10 τρισεκ. ευρώ και οι αγορές δεν πείθονται.
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις από τις αγορές μετοχές, ομόλογα και άλλα η μέχρι τώρα ζημία φθάνει στα 18 τρισεκ. δολάρια ενώ η ζημία που θα προκληθεί στις οικονομίες και στις εταιρίες - εκτός δηλαδή μετοχών - θα ανέλθει στα 12 τρισεκ.
Πρόκειται για μια σωρευτική ζημία από τον κορωνοιό περί τα 30 τρισεκ. δολάρια που ξεπερνάει κατά 1,4 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ στα 21 τρισεκ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.