Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ (?) - 6

Γ. Τράγκας: Η παγκοσμιοποίηση καταρρέει

24/03/2020

Παγκόσμια αστυνομοκρατία. Επαληθεύεται το σενάριο του ιδρύματος Ροκφέλερ. Επαληθεύεται και ο Μπιλ Γκέιτς που το 2015 είχε προβλέψει σε σενάριο την πανδημία. Ένα δις άνθρωποι σε 50 χώρες βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας. Δαιμονοποιούνται οι Κινέζοι που τρώνε νυχτερίδες, όπως παλιά οι τρελοί μουσουλμάνοι που ζώνονταν – που φορούσαν γιλέκα με βόμβες. Η παγκοσμιοποίηση καταρρέει. Η ενωμένη Ευρώπη αποσυντίθεται. Η Κινέζικη οικονομία αποσυνδέεται από τη δυτική.  H Morgan Stanley προβλέπει βαθύτατη ύφεση φέτος για τη χώρα μας. Άγνωστος ο αριθμός κρουσμάτων και νεκρών στην Τουρκία…

Σε λίγο που το γερμανο – εποπτευόμενο δημόσιο πουγκί δεν θα μπορεί να ταΐσει τους ατάιστους ανέργους ή μικροαμειβόμενους – μικρο – απασχολούμενους, τότε θα δούμε τι σποτ θα κυκλοφορήσουν στη τηλεόραση.

Πρέπει να σας πω, ότι ο ιός έφερε πολλά λεφτά στην τηλεόραση λόγω αυξημένης τηλεθέασης και έριξε τις πωλήσεις των κυριακάτικων εφημερίδων από 35 έως 40%. Λεφτά βγάζουν όσοι παράγουν αντισηπτικά, τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τα delivery και η κινητή τηλεφωνία. Όλες οι άλλες δουλειές είναι κάτω. 300.000 επιχειρήσεις, 1.200.000 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο. Δηλαδή στα σπίτια τους αλλά ουσιαστικά στο δρόμο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας. Με 800 ευρώ επίδομα δεν φωνάζεις ζήτω ο Μητσοτάκης, ούτε αποθεώνεις τις θεωρίες του κου Τσίπρα. Αυτό που έρχεται δεν μπορεί να το φανταστεί ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης, ούτε καν η κα Άγκελα Μέρκελ που βρίσκεται σε καραντίνα. Είναι ο θάνατος της ενωμένης Ευρώπης. Ή τουλάχιστον της γηραιάς ηπείρου, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Είναι ο θάνατος της παγκοσμιοποίησης και η ανόρθωση τειχών, μεταξύ των εθνών. Ίσως ο κορωνοϊός – ο ιππότης που καλπάζει με το κίτρινο άλογο – είναι ο νέος μεσοπόλεμος. Η επόμενη πολιτική διαμάχη, μόλις χαθεί αυτή η τουριστική σεζόν, θα είναι ποιος θα δώσει ένα κομμάτι ψωμί σε εκατομμύρια πεινασμένους.

Η επόμενη πολιτική διαμάχη θα είναι ποιος δεν θα περικόψει συντάξεις και μισθούς. Ο κορωνοϊός φέρνει μεγαλύτερη ανισότητα.

Η χειρότερη εκτίμηση για την ελληνική οικονομία έρχεται από την Morgan Stanley που προβλέπει ύφεση για την Ελλάδα 5,3%. Η Morgan Stanley περιμένει απότομη πτώση όλων των δεικτών και βαθύτατη ύφεση λόγω των αποτελεσμάτων του COVID -19 και της κοινωνικής απομόνωσης. Συνολικά αναμένει μια συρρίκνωση του 5%. Επίσης για τις ευρωπαϊκές χώρες, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι αυτή η καθίζηση θα κυμανθεί από 2,3% έως 5,8%. Για την Ιταλία η ύφεση αναμένεται να φτάσει το 5,8% και για την Πορτογαλία 5,3%. Το 2021 εφόσον πάνε καλά τα πράγματα, αναμένεται αναπήδηση και επιστροφή στην κανονικότητα. Ήδη αναπτύσσονται στο διαδίκτυο διάφορες θεωρίες για τη σύγκρουση που θα υπάρξει μεταξύ των κρατών. Των μεγάλων υπερδυνάμεων. Η εξήγηση που δίνεται επιστημονικά, ότι ο κορωνοϊός προήλθε από μικρο- οργανισμό που βρίσκεται σε άγρια νυχτερίδα, που καταναλώθηκε από κάτοικο της Γιουχάν και στη συνέχεια μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο αμφισβητείται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Σε γειτονικές επαρχίες προς τη Γιουχάν, όπου οι άγριες νυχτερίδες είναι πολυάριθμες δεν εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα της νόσου. Έτσι πολλοί πιστεύουν – και αυτό φαίνεται σε εκατοντάδες άρθρα σε όλο τον κόσμο – ότι ο ιός δεν εμφανίστηκε μέσω φυσικής μετάλλαξης από ζώο σε άνθρωπο αλλά μάλλον παράχθηκε σε εργαστήριο ως πιθανός παράγοντας βιολογικού πολέμου. Αρκετές επιστημονικές αναφορές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν στοιχεία του ιού που σχετίζονται με τον ιό HIV, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν αν πράγματι υπήρξε μετάλλαξη με την άγρια νυχτερίδα. Κάποιοι επιμένουν ότι έχει παραχθεί σε εργαστήριο και ότι έχει διαφύγει από τον ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν, το οποίο εποπτεύεται από τις κινέζικες ένοπλες δυνάμεις. Κάποιοι άλλοι διερωτώνται γιατί αυτός ο ιός θερίζει στην κυριολεξία σε κάποιες χώρες, όπως τον Ιράν ή η Ιταλία.

Μερικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο – αυθαίρετα λένε ότι ο ιός αυτός δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με το εμβόλιό του. Ο κορονοϊός επηρεάζει τις εκλογές στην Αμερική. Το ισχυρό χαρτί του Τραμπ η οικονομία, τώρα θα κριθεί με διαφορετικά δεδομένα. Για αυτό και ο Αμερικανός πρόεδρος λέει συνεχώς ότι ο ιός είναι Κινέζος σχιστομάτης. Από την άλλη πλευρά, Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγορούν τους Αμερικανούς. Κάποιοι επιστήμονες θυμούνται το σενάριο του ιδρύματος Ροκφέλερ που είδε το φως της δημοσιότητας το 2010. Το σενάριο αυτό, αναφερόταν σε ένα παγκόσμιο αστυνομικό κράτος που αναδύεται μετά από μια πανδημία σε στυλ κορωνοϊού. Ο μεγαλύτερος  οικονομικός εχθρός της Αμερικής, ο Τζακ Μα, ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της AIibaba προσπάθησε να πείσει τους ακροατές του ότι η παγκοσμιοποίηση είναι καλό πράγμα αλλά πολλοί δεν την πιστεύουν γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται. Τώρα ο Τζακ Μα, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εμπορευμάτων κινδυνεύει αφού μαζί με τους ανθρώπους θα σταματήσουν να κινούνται και τα εμπορεύματα. Όπως παλαιότερα, υπήρχε ένα αίσθημα αηδίας και αποστροφής για όλους τους τρελούς μουσουλμάνους – καμικάζι τρομοκράτες, τώρα αρχίζει να δαιμονοποιείται ο Κινέζος που μετακινείται και τρώει νυχτερίδες. Όπως είχε προβλέψει παλαιότερα ο Χάντιγκτον έχει αρχίσει η εποχή της σύγκρουσης των πολιτισμών. Δεν αποκλείεται ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων να οδηγήσει σε μια παγκόσμια σύρραξη. Η κινέζικη οικονομία λόγω κορωνοϊού μπορεί να αποσυνδεθεί από τη δυτική οικονομία. Αυτό που συνέβη στην Ιταλία, την οποία έχουν κατακλύσει χιλιάδες Κινέζοι επιχειρηματίες, ίσως αποτελέσει αιτία για την απομάκρυνση των Κινέζων από τα δυτικά κράτη...

ΠΗΓΗ: www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.