Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΑΕΡΑ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤ@ΝΙ@! Ο «ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΚΚΕ» ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΣΤΟΥΣ»! 

11/10/2019 | EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Εκλογές είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Πορτογαλία, με νικητές τους Σοσιαλιστές – το «ΠΑΣΟΚ» της Πορτογαλίας.

Αλλά, δεν πέτυχαν την αυτοδυναμία, οπότε αναζητούν συμμάχους για να συγκυβερνήσουν. Κι όπως φαίνεται, τους έχουν ήδη βρει και είναι οι παλιοί του συγκυβερνήτες. Πρόκειται για το Μπλοκ της Αριστεράς (τον «ΣΥΡΙΖΑ» της Πορτογαλίας…), που έλαβε στις εκλογές ποσοστά ανάλογα αυτών που είχε λάβει το 2015 και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας (ένα από τα δύο «τελευταία σταλινικά κόμματα της Ευρώπης» – το άλλο είναι το ΚΚΕ…), που υπέστη δεινή ήττα, βλέποντας τα ποσοστά του να μειώνονται. Ωστόσο, η δίψα για την εξουσία δεν πτόησε τον «Κουτσούμπα» της Πορτογαλίας, Ζερόνιμο ντε Σόουζα, ο οποίος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξέφρασε ξανά τη στήριξή του στην κυβέρνηση Κόστα και δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει την… εμπειρία της κυβερνητικής συνεργασίας.

Υπενθυμίζουμε, πως η Πορτογαλία είναι χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα σταλινικά υπολείμματα να μετέχουν της αστικής εξουσίας, ούτε υπάρχει καμμιά αντίρρηση γι’ αυτό από την… «λυκοσυμμαχία» (όπως αποκαλεί ο Κουτσούμπας την Ε.Ε.) ή την «διεθνή των ιμπεριαλιστών» (όπως αποκαλεί το ΝΑΤΟ). 

Και για όσους αφελείς σκεφτούν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, γιατί το ΚΚΕ είναι… αταλάντευτα επαναστατικό κόμμα, τους θυμίζουμε ότι το 1989 –όταν κατέρρεε παντού ο «υπαρκτός σοσιαλισμός»- τα κομμουνόσκυλα συγκυβερνούσαν με τον Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.