Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΥΛΗ, ΠΟΥ’ ΝΑΙ ΤΟ… ΒΕΤΟ; ΕΛΚ: «ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ»  

13/10/2019 | ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Ένα από τα παραμύθια που πούλαγαν οι Κούληδες την προεκλογική περίοδο –και που συνέχισαν να πουλάνε τα ξεφωνημένα «ακροδεξιά» παπαγαλάκια τους και την μετεκλογική!- ήταν ότι θα θέσουν… βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, για να χρυσώσουν το χάπι στα περί του «σεβασμού στην Συμφωνία των Πρεσπών» και να το παίξουν… πατριωτάκια εκ του ασφαλούς στις διώξεις των Βορειοηπειρωτών.

Κι όπως για όλα τα υπόλοιπα παραμύθια, ήρθε και γι’ αυτό η ώρα της διάψευσης!

Την εβδομάδα που μας έρχεται, λοιπόν, ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δύο χώρες και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει το κόμμα των Κούληδων, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, υποστηρίζοντας –φυσικά! Την ενταξιακή προοπτική των δύο χωρών.

Ιδού: 

«… Η απόφαση της επόμενης εβδομάδας είναι κρίσιμη και ιστορικής σημασίας για το μέλλον της ηπείρου μας. Το μονοπάτι της υποδοχής ως μέλη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας θα είναι μακρύ, αλλά είναι κάτι που πρέπει να χτίσουμε μαζί, και δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο. Οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι οι πιο στενοί μας σύμμαχοι: ιστορικά, γεωγραφικά, οικονομικά. Η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης μέχρι αυτή η περιοχή να αποτελέσει μέρος της ένωσής μας».

Και προφανώς, το κόμμα των Κούληδων συμφωνεί και προσυπογράφει την ανακοίνωση, αλλιώς θα είχε διαφοροποιηθεί θέτοντας όρους ή έστω εκφράζοντας κάποιες αντιρρήσεις. Αλλά, δεν! Περιμένατε τίποτα διαφορετικό από έναν τύπο που τον λένε Κούλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.