Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Ju-On [The Grudge]: Όλες οι ταινίες του ‘καταραμένου’ franchise

"Όταν κάποιος πεθαίνει με μεγάλη οργή… μια κατάρα γεννιέται. Η κατάρα συγκεντρώνεται στο μέρος του θανάτου. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί καταβροχθίζονται από την μανία της".
 
Αυτή η φράση που συνοδεύει τους τίτλους αρχής κάθε ταινίας αυτού του ανατριχιαστικού franchise που γεννήθηκε (πού αλλού) στην Ιαπωνία, συνοψίζει άριστα την κεντρική του πλοκή. Ένα σπίτι που συνέβη ένα αποτρόπαιο έγκλημα μίσους, ένα έγκλημα που άφησε πίσω του μια κατάρα που έμελλε να στοιχειώσει κάθε άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο καταραμένο σπίτι. Μια κατάρα που μας σύστησε στον Toshio και την Kayako, δύο από τα τρομακτικότερα ‘φαντάσματα’ του σινεμά τρόμου, με αλησμόνητες σκηνές βίαιων θανάτων και άψογα εκτελεσμένων jumpscares. Μια κατάρα που μας παρέδωσε 13 ταινίες, 9 εξ Ιαπωνίας και 4 αμερικάνικες- η πιο πρόσφατη προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες φέτος τον Γενάρη. 

Ένα franchise… οξύμωρο, μιας κι οι ταινίες του εμπεριέχουν σκηνές τόσο τρομακτικές που θα καταραστούν τους εφιάλτες σας, αλλά από την άλλη χαρακτηρίζονται συχνά κι από αμφισβητήσιμη κινηματογραφική ποιότητα, απογοητεύοντας τον σύγχρονο θεατή που αναζητά κάτι παραπάνω από περιστασιακές τρομάρες.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναλύσω σύντομα και τις 13 ταινίες του franchise με χρονολογική σειρά, δίχως spoilers, επιχειρώντας να σας συστήσω τον τρόμο της ‘Κατάρας’ στα καλύτερα και στα χειρότερά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.