Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η πανδημία και η άνοδος του Εθνικισμού

25/04/2020

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19 δείχνουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο την σαπίλα και την διαφθορά του σιωνιστικού καπιταλισμού.

Γίνεται σε όλους σαφές ότι αυτή η μορφή της κοινωνικής οργάνωσης είναι παράλογη για τους πολλούς και επωφελής μόνο για μια κάστα πλουτοκρατών. Η πανδημία εκθέτει τις αντιφάσεις, πολιτικές και οικονομικές, που ήταν καλά κρυμμένες τους «κανονικούς» καιρούς και αποκαλύπτει την γύμνια του νεοφιλελεύθερου συστήματος διακυβέρνησης. Με άλλα λόγια, η πανδημία είναι μόνο η κορφή του παγόβουνου της κάκιστης και εξωφρενικής λειτουργίας του σιωνιστικού καπιταλισμού.

Η πανδημία επιταχύνει τις διαδικασίες που είχαν προχωρήσει πολύ πριν γίνουν τόσο προφανείς, επιταχύνει τις διαδικασίες για την άνοδο του εθνικισμού και την εξέγερση της ετερογενούς μάζας των καταπιεσμένων. Όσο πιο γρήγορα η πανδημία εξαπλώνεται γεωγραφικά, τόσο πιο σαφής γίνεται η σημασία της στο ιστορικό πλαίσιο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τα όρια της ανθρώπινης εκμετάλλευσης μέσω του σιωνιστικο-καπιταλιστικού συστήματος.

Στην τρέχουσα διπλή κρίση (υγεία, οικονομία) τα νεοφιλελεύθερα κράτη προσπαθούν με κάθε κόστος να σώσουν τα ερείπια της σιωνιστικο-καπιταλιστικής οικονομίας. Δεδομένου ότι η κρίση έχει φτάσει στα θεμέλια του σιωνιστικού καπιταλισμού, οι υπόδουλες σε αυτό το σύστημα κυβερνήσεις πρέπει να επιβάλουν ειδικά κυβερνητικά μέτρα.

Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει αναδιάρθρωση της κοινωνικής τάξης. Ωστόσο, δεδομένων των σημερινών ιστορικών συνθηκών, είναι πιο πιθανό ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε μια κίνηση προς πολιτικές μορφές συμβατές με εθνικιστικές απεικονίσεις οργάνωσης της οικονομίας και κοινωνίας.

Η νεοφιλελεύθερη αποπολιτικοποίηση της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαχείρισης του σιωνιστικού καπιταλιστικού συστήματος, καθώς και οι συνέπειες των ιστορικών ηττών των αριστερών κινημάτων, έχουν στερήσει από τους ετερογενείς καταπιεσμένους του σήμερα πολλές πολιτικές επιλογές για οργανωμένους αγώνες ενάντια στο κυβερνών σύστημα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει πιο ανοικτοί στην εθνικιστική ιδεολογία. Η ετερογενής μάζα των καταπιεσμένων (το επόμενο διάστημα ο αριθμός τους θα αυξηθεί γεωμετρικά) μαζί με τον πόνο, τον θυμό και την απογοήτευση που τους διακατέχει, παρέχει την ιδεολογική δυνατότητα στο εθνικιστικό κίνημα να αλλάξει την υπάρχουσα τάξη και να πάρει τον έλεγχο του ίδιου του πολιτικού μέλλοντος.

Το βαθύ πολιτικό και οικονομικό χάσμα που αποκαλύπτεται σε αυτή την κρίση, δημιουργεί ένα σημαντικότατο ιστορικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση και την σύγκλιση αυτής της δυνητικής υποκειμενικότητας των καταπιεσμένων. 

Η αναζήτηση για την οικοδόμηση μιας εθνικο-λαϊκής κοινωνίας μπορεί τώρα να αποτελέσει οδηγό για έναν πιο αποτελεσματικό αγώνα. Η διατήρηση της σιωνιστικο-καπιταλιστικής τάξης εξαρτάται από την «εξέγερση» του εθνικιστικού κινήματος, με αυτή την εξέγερση μπορεί να ξεκινήσει μια νέα ιστορική φάση και ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της σχέσης ανθρώπου και πολιτικής.

Γ. Λιναρδής

ΠΗΓΗ: www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.