Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! 

Τα «στάδια» της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής της Ελλάδος και των Ελλήνων, ανακοίνωσε χθες ο Κούλης Μητσοτάκης!

Θα σταθούμε σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που «βγάζουν μάτια»!

Στο 4ο στάδιο, την 1η Ιουνίου, θα επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και γαντιών για εργαζόμενους και πελάτες, την μη εξυπηρέτηση καθημένων πελατών και με μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία εντός του εμπορικού 1 πελάτης ανά 20 τμ! Αν τα εμπορικά κέντρα θ’ αντέξουν έναν μήνα λειτουργίας, είναι ζήτημα! 

Στο ίδιο «στάδιο», θα επιτραπεί το άνοιγμα εστιατορίων, ταβερνών, ψησταριών, καφετεριών, καφενείων και λοιπών συναφών καταστημάτων, τα οποία είναι πάνω από 120.000 και απασχολούσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους. 

Τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα είναι τα 2 μέτρα, κάθε τραπέζι θα μπορεί να έχει μέγιστο αριθμό 4 ατόμων, ενώ και εδώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών από τους εργαζόμενους, για τα οποία ο Τσιόδρας είχε πει στις 9 Απριλίου, πως «ΔΕΝ συνίστανται γιατί θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό». Επίσης, σε κάθε τραπέζι θα υπάρχει… αντισηπτικό.

Άρα, θα ισχύσει αυτό που λέγανε τόσον καιρό, πως τα καταστήματα αυτά θα λειτουργήσουν με το 1/3 των τραπεζοκαθισμάτων, άρα και με το 1/3 των πελατών, το 1/3 των εσόδων και το 1/3 των εργαζομένων! 

Δηλαδή, τα μαγαζιά θα θυμίζουν προθαλάμους νοσοκομείων, κι είναι σίγουρο πως ο περισσότερος κόσμος θα τα αποφύγει, για να μην ψυχοπλακωθεί ακόμα περισσότερο! Αυτό, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους όρους, υπολογίζεται πως θα οδηγήσει σε λουκέτο το 1/3 των καταστημάτων και στην ανεργία τους εργαζομένους τους!

Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, θα συνεχίσουν να εργάζονται όσοι εργαζόμενοι δούλευαν και πριν από το κλείσιμο, αλλά… εκ περιτροπής, τις μισές ημέρες του μήνα, με τις μισές αποδοχές! Κι όσοι εργαζόμενοι δούλευαν σε τέτοια καταστήματα εποχιακά, τους καλοκαιρινούς μήνες κι έμπαιναν στο ταμείο ανεργίας τον χειμώνα, φέτος θα μείνουν άνεργοι και άφραγκοι!

Κάποια μη κατονομαζόμενη στιγμή τον Ιούνιο, θ’ ανοίξουν –όσα ανοίξουν!- και τα ξενοδοχεία και τα λοιπά τουριστικά καταλύματα. Με τους ίδιους όρους (προθαλάμου νοσοκομείων…), με… «υγειονομικά διαβατήρια» και χίλια δυο εμπόδια, που θα αποτρέψουν κι εκείνους τους λίγους που έχουν σκοπό φέτος να κάνουν διακοπές! Και θα τους στείλουν σε χώρες που δεν πρόκειται να θέσουν τέτοιους περιορισμούς, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, κ.λπ.! Και σ’ αυτή την περίπτωση, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι –κυρίως εποχιακοί, που τον χειμώνα έμπαιναν στο ταμείο ανεργίας– θα μείνουν άνεργοι και άφραγκοι!

Άρα, επίκειται οικονομικός όλεθρος, κι εκατομμύρια άνεργοι, οι οποίοι τώρα δε θα έχουν ούτε την επιλογή της μετανάστευσης που είχαν οι άνεργοι της περιόδου 2011 και μετά, γιατί και στο εξωτερικό να πάνε δεν θα βρουν εύκολα δουλειά!

Αυτός ήταν εξ’ αρχής και ο στόχος του ζαβού δικτάτορα, η «καμένη γη», που θα οδηγήσει σε νέα υπερ-Μνημόνια, ξεπούλημα των πάντων έναντι πινακίου φακής, και οικονομική σκλαβιά των Ελλήνων για τα επόμενα 100 χρόνια!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.