Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ 

30/12/2019 | ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Αυτές τις μέρες απεβίωσε ο αριστερός καλλιτέχνης Θάνος Μικρούτσικος και η κομμούνα τού αφιερώνει ατελείωτες αγιογραφίες, χαρακτηρίζοντάς τον σαν «αλύγιστο της ταξικής πάλης» και τα λοιπά…

Ίσως όχι αδίκως, καθώς ο εκλιπών στα τελευταία του είχε ταχθεί με το ΚΚΕ, έδωσε τρεις συναυλίες για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και στις τελευταίες εκλογές ήταν στην τελευταία «τιμητική» θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ.

Όμως, ο εκλιπών δεν ήταν και τόσο… «αλύγιστος» κατά την διάρκεια του βίου του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν και παλαιότερα στο ΚΚΕ, από το οποίο αποχώρησε το 1982. Το 1989 τάχθηκε ανοιχτά με το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και εναντίον του τότε ενιαίου Συνασπισμού για την συγκυβέρνηση που έκανε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1993, «αξιοποιήθηκε» στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ως εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, κι ένα χρόνο αργότερα, μετά το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε μέχρι το 1996 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Σημίτη. Βέβαια, τότε οι «κακές γλώσσες» έλεγαν πως η υπουργοποίησή του έγινε κατόπιν απαίτησης του τότε μεγιστάνα των ΜΜΕ  (αρχιερέα της διαπλοκής…) Λαμπράκη, λόγω του Μεγάρου Μουσικής…

Αυτά γιατί δεν τα λένε οι… τιμημένοι;


Να συμπληρώσουμε ότι ο Θάνος Μικρούτσικος, όπως πολλοί άλλοι αριστεροί καλλιτέχνες (Σαββόπουλος, Σιδηρόπουλος κ.α.), όταν εκλήθη να υπηρετήσει την πατρίδα, προτίμησε να παραστήσει τον «τρελό» και να λάβει επαξίως το «τρελόχαρτο». Να θυμίσουμε το πρωτοσέλιδο συστημικής εφημερίδας που είχε ως τίτλο: «Το έπαιξε τρελός κι έγινε υπουργός», όταν ο εν λόγω καλλιτέχνης ανέλαβε το υπουργείο «πολιτισμού» επί κλεφτοΠΑΣΟΚ (με πρωθυπουργό τον εθνικό ολετήρα Ανδρέα Παπανδρέου).

Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι του «συνταγματικού τόξου» και της τρισκατάρατης γενιάς της μεταπολίτευσης που διέλυσε τη χώρα, στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου...από την κουκουεδαρία μέχρι την ψοφοδεξιά (που «σέβεται και τιμά τους αγώνες της αριστεράς») με προεξέχοντα τον πρόεδρο Πάκη Παυλόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.