Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Τα χάλια των ΜΜΜ

30/12/2019

Προνομιούχοι υπουργοί, που διαθέτουν σοφέρ και κρατικές λιμουζίνες, ρυθμίζουν τις μετακινήσεις των μη προνομιούχων και, ως συνήθως, τα θαλασσώνουν. Προσπαθούν να χειριστούν κάτι που αγνοούν, δεν τους ενδιαφέρει, δεν αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς τους και τα αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα.

Στην Ελλάδα οι μετακινήσεις πολιτικών με μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελούν είδηση επειδή έχουν καθαρά διαφημιστικό χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις με κοψίματα κορδέλας σε σταθμούς πραγματοποιούνται σαν... θεατρικά σκετς σε προεκλογικές περιόδους - ακόμα κι όταν οι σταθμοί δεν λειτουργούν, όπως είδαμε στην περίπτωση των εγκαινίων του μετρό Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα πριν από έναν χρόνο. Ο σταθμός που εγκαινίασε ο Τσίπρας δεν λειτουργούσε διότι το μετρό Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί, τα μηχανήματα εκδόσεως εισιτηρίων ήταν ζωγραφισμένα πάνω σε μουσαμάδες, αλλά τα εγκαίνια έγιναν κανονικά...

Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο newsbreak.gr και κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η σκηνή που έχει απαθανατιστεί στη φωτογραφία δείχνει ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ με έναν άνευ προηγουμένου συνωστισμό, που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές αστικές συγκοινωνίες. Ο κόσμος που έχει στοιβαχτεί στο λεωφορείο είναι τόσο πολύς, ώστε ένας επιβάτης κρέμεται από το παράθυρο!

Τούτη η εικόνα θα μπορούσε να είναι κωμική, αλλά βιώθηκε ως θλιβερή και άβολη για όλους όσοι αναγκάστηκαν να βρεθούν σ’ αυτό το λεωφορείο. Δυστυχώς, η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στις περισσότερες πόλεις της χώρας είναι κάπως έτσι: δρομολόγια που καθυστερούν, βαγόνια τρένων, λεωφορεία και τρόλεϊ βρόμικα, μπογιατισμένα με γκράφιτι, γεμάτα επιβάτες, σε βαθμό που να προκαλείται κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα, με «συνεργεία» επαιτών, με πορτοφολάδες που καραδοκούν για το επόμενο θύμα, ένα χάλι και μισό!

Η ουσία της πολιτικής δεν είναι η εικόνα, οι δημόσιες σχέσεις, το φαίνεσθαι, αλλά η πράξη που ωφελεί το έθνος και οι αποφάσεις που επηρεάζουν θετικά τη ζωή των πολιτών. Η πολιτική, λοιπόν, περνά και από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.