Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Οι Αφρικανοί έκλεισαν και σχολεία!

20/12/2019

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν στο Βαθύ της Σάμου λαθρομετανάστες, που... θέλουν να πάνε στην Ευρώπη

Aκόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα «παίχτηκε» χθες στη Σάμο. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί επικράτησε ένταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), που βρίσκεται στο Βαθύ, μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, από νωρίς περίπου 300 μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί κατέστρεψαν χημικές τουαλέτες, διέκοψαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων έξω από το ΚΥΤ, ενώ την ίδια στιγμή φώναξαν συνθήματα για να φύγουν από το νησί.

Στη συνέχεια οι μετανάστες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής, άρχισαν να προκαλούν επεισόδια στην κύρια πύλη και στην κάτω είσοδο του ΚΥΤ. Πηγές αναφέρουν ότι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν σπεύσει στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ώστε να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Όπως είναι φυσικό, λόγω των επεισοδίων οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ ειδοποιήθηκαν να μην προσέλθουν στην εργασία τους για λόγους ασφάλειας.

Επίσης, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το ΚΥΤ, λόγω της ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη απόφαση, που αποδεικνύει ότι η κατάσταση με την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.