Ακαδημαϊκή μελέτη διαπιστώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της εθνοτικής ποικιλομορφίας
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 | www.xrisiavgi.com
Η μελέτη με τίτλο «Εθνοτική ποικιλομορφία και κοινωνική εμπιστοσύνη: Μια αναλυτική και μετα-αναλυτική επισκόπηση» διεξήχθη από τους καθηγητές Peter Thisted Dinesen του Πανεπιστημίου Κοπεγχάγης και Kim Mannemar του Πανεπιστημίου Άαρχους. Οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν εάν «η συνεχής μετανάστευση και η αντίστοιχη αυξανόμενη εθνοτική ποικιλομορφία» είχε θετικό αντίκτυπο στην συνοχή της κοινότητας. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει «θετικό αντίκτυπο», όπως ατεκμηρίωτα προωθεί επιθετικά τα τελευταία χρόνια το κατεστημένο των ΜΜΕ και του συνταγματικού τόξου στην ελληνική κοινωνία.
Οι ερευνητές μελετώντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία και πραγματοποιώντας μια μετα-ανάλυση των 1.100 περίπου εκτιμήσεων από 87 μελέτες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: «Βρίσκουμε μια στατιστικά σημαντική αρνητική σχέση μεταξύ της εθνοτικής ποικιλομορφίας και της κοινωνικής εμπιστοσύνης σε όλες τις μελέτες». Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η μαζική μετανάστευση διαβρώνει την εμπιστοσύνη της κοινότητας και επομένως βλάπτει την κοινωνία.
Άλλες πρόσφατες μελέτες στις ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι η εθνοτική ποικιλομορφία προκαλεί απώλεια κοινωνικής εμπιστοσύνης και την ικανότητα των ανθρώπων να αλληλοεπιδρούν ελεύθερα με την προσδοκία δίκαιης μεταχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι η ποικιλομορφία και η κοινότητα είναι ασυμβίβαστες. Ο αμερικανός καθηγητής Robert Putnam στην μελέτη-ορόσημο «Ποικιλότητα και Κοινότητα στον 21ο Αιώνα» διαπιστώνει ότι «η ποικιλομορφία μειώνει την εμπιστοσύνη και την τάση αλληλεπίδρασης με τα κοινά ή άλλους ανθρώπους» και ότι «σε εθνοτικά ποικιλόμορφες γειτονιές απουσιάζει η κοινωνική συνεργασία και η φιλία».
Η διατριβή του Δρ. Eitan Adres του Πανεπιστημίου της Χάιφα (Ισραήλ) αποκαλύπτει ότι η ποικιλομορφία, εκτός από την γενετική και πολιτιστική γενοκτονία, καταστρέφει επίσης κάθε αίσθηση κοινωνικής εμπιστοσύνης και μετατρέπει τους πολίτες σε κοινωνικοπαθητικούς (λέτε ο εβραίος Δρ. Eitan Adres να είναι κρυπτο-ναζί;). Όπως αναφέρει στην διατριβή του ο ισραηλινός ερευνητής, «όσο περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι προσκολλώνται στις αξίες της παγκοσμιοποίησης, του καταναλωτισμού και του ατομικισμού, όσο περισσότερο θεωρούν τους εαυτούς τους ως πολίτες του κόσμου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να συνεισφέρουν στα δημόσια αγαθά και τόσο πιο πιθανό να επιδιώξουν τις συνεισφορές άλλων χωρίς οι ίδιοι να ανταποδίδουν στην κοινότητα».
Συμπερασματικά η εθνοτική ποικιλομορφία καταστρέφει την αίσθηση της κοινότητας, κάτι που βεβαίως έχουν διαπιστώσει όλοι οι Έλληνες στις γειτονιές του κέντρου των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Οι άνθρωποι διαμορφώνουν πάντα σχέσεις με παρόμοιους και κοντινούς τους, τα περιβάλλοντα που ενθαρρύνουν την αίσθηση της κοινότητας δεν είναι αυτά που προωθούν την διαφορετικότητα.
Προφανώς το συνταγματικό τόξο και οι ακαδημαϊκοί πατέρες της χώρας μας περί άλλων τυρβάζουν, οι μεν πως θα εξυπηρετήσουν ως τσουλάκια (ποδόμακτρα) τον σιωνιστικό ιμπεριαλισμό, οι δε ως αεί νεποτιστές πως θα προωθήσουν τους ηλίθιους επιγόνους τους σε καθηγητικές θέσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Γ. Λιναρδής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.