Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ;

Βρισκόμαστε ήδη στην τέταρτη εβδομάδα των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και όλα δείχνουν πως σταθερά μέρα με τη μέρα οι ρωσικές επιχειρήσεις αλλού πιο εύκολα, αλλού με περισσότερες δυσκολίες και μεγαλύτερες απώλειες για τις αντιμαχόμενες πλευρές, επιτυγχάνουν τους αντικειμενικούς στόχους τους.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ότι οι Δυτικοί τους έχουν αφήσει μόνους τους, παρά τις δεσμεύσεις τους για παροχή βοήθειας, να πολεμούν τους Ρώσους, και ταυτόχρονα κάποιοι “έγκυροι” αναλυτές χαρακτηρίζουν μέσω των ΜΜΕ της Δύσης ως αποτυχημένη τη ρωσική επέμβαση, αφού δεν αποτελείωσε τους αδύναμους αντιπάλους της μέσα σε λίγες ημέρες.

Βέβαια, οι Ουκρανοί, όσο προκάλεσαν από μόνοι τους τη ρωσική αρκούδα άλλο τόσο πολεμούν μόνοι. Τα ίδια τα δυτικά ΜΜΕ μας ενημέρωναν μήνες πριν την έναρξη του πολέμου για τις εθνικότητες και τον αριθμό των Δυτικών στρατιωτικών που οργάνωναν και εκπαίδευαν τον ουκρανικό στρατό καθώς και για την παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία. Αρκετοί από αυτούς έχουν παραμείνει ως “στρατιωτικοί σύμβουλοι”.

Μετά τις πρώτες ημέρες του πολέμου αποδείχτηκε ότι πέρα από τους τόνους πολεμικού υλικού που διοχετεύουν οι Δυτικοί στην Ουκρανία, έχουν αναλάβει και το έργο της παρακολούθησης και μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο των κινήσεων των ρωσικών δυνάμεων μέσα από τα νατοϊκά ραντάρ και δορυφόρους. Έπειτα, έχουμε και την οργάνωση “δυτικών εθελοντών”, μισθοφόρων, στην ουσία, πρώην στρατιωτικών που πληρώνονται από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που επισήμως παρέχει η Δύση στην ουκρανική κυβέρνηση, και για τους οποίους ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε ότι δε θα αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου σε περίπτωση αιχμαλωσίας τους όπως οι Ουκρανοί στρατιώτες.

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αυξάνουν τις κρούσεις τους προς τη δυτική Ουκρανία και η προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου εντείνεται, οι πιθανότητες άμεσης εμπλοκής Δυτικών πολιτών στις εχθροπραξίες αυξάνεται. Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δηλώνουν πως χτύπημα σε υπήκοο των χωρών τους θα σημάνει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Τώρα κατά πόσο έχουν παραμείνει “πολίτες” με αμερικάνικη ή βρετανική υπηκοότητα στην εμπόλεμη Ουκρανία είναι ζήτημα που μόνο οι “εξειδικευμένοι αναλυτές” των δυτικών ΜΜΕ θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν ακόμη και αν βρεθούν ένστολοι και με το όπλο στο χέρι. Όλη η ρητορική των τελευταίων ημερών σχετικά με την αξία της ζωής ενός Δυτικού στην Ουκρανία που θα σκοτωθεί από ρωσικό βλήμα ή σφαίρα μοιάζει περισσότερο με προετοιμασία της κοινής γνώμης για άμεση στρατιωτική δράση του ΝΑΤΟ παρά με ειλικρινές ενδιαφέρον των ελίτ για την ανθρώπινη ζωή.

Και ενώ όσοι ασχολούνται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και δεν είναι λίγοι, απεύχονται την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ καθώς αυτή αυξάνει τις πιθανότητες για πυρηνικό όλεθρο, ήρθε η δήλωση του Πολωνού προέδρου Αντρέι Ντούντα να μας θυμίσει το απόλυτο νατοικό επιχείρημα πριν τη στρατιωτική επέμβαση. Ο πρόεδρος δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι η χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία θα μπορούσε να ωθήσει το ΝΑΤΟ να επανεξετάσει την απόφασή του να μην επέμβει στρατιωτικά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που υποστήριξε ότι υπάρχουν φόβοι για χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία, κάτι που θα αποτελούσε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αντίδραση σε επίπεδο εντυπώσεων για τις αποκαλύψεις από την πλευρά των Ρώσων για τα ”βιολογικά εργαστήρια θανάτου” που χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί η ίδια συνταγή από τους νατοϊκούς κατά το παρελθόν για να δικαιολογήσουν στρατιωτική επέμβαση.

Πριν τη δεύτερη επίθεση στο Ιράκ και την ανατροπή του Σαντάμ, η Δύση τον κατηγορούσε για κατοχή βιοχημικών όπλων. Παρά την προθυμία της τότε ιρακινής κυβέρνησης για συνεργασία με τους διεθνείς παρατηρητές, η κοινή γνώμη προετοιμάστηκε και η καταστροφή του Ιράκ πραγματοποιήθηκε. Πολύ αργότερα και όταν πλέον ελάχιστοι ασχολούνταν, Βρετανοί παραδέχτηκαν ότι και μετά την κατάληψη του Ιράκ ουδέποτε βρέθηκαν χημικά όπλα. Παρόμοιες κατηγορίες για κατοχή και πιθανή χρήση χημικών κατά του ίδιου του λαού του, χρησιμοποίησαν οι Αμερικάνοι πριν την εμπλοκή τους στη Συρία κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος μόνο χάρη στην στρατιωτική υποστήριξη των Ρώσων δεν είχε την τύχη του Σαντάμ. Είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτά τα ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι, οι οποίοι πότισαν με ουράνιο τη γη του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας και εξακολουθούν να πωλούν διατρητικά βλήματα με ουράνιο σε όλο τον πλανήτη για λόγους οικονομίας καθώς έχουν στις αποθήκες τους μεγάλα αποθέματα ουρανίου ακόμη.

Τα παραπάνω δείχνουν πως αν οι Ρώσοι δεν επιτύχουν γρήγορα τους στόχους τους, στους οποίους δύσκολα θα κάνουν εκπτώσεις από τη στιγμή που έχουν περιέλθει σε τεράστια πολιτική και οικονομική ρήξη με το δυτικό κόσμο, και παράλληλα αν η ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ ουκρανική κυβέρνηση δε σταματήσει να δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις, οδεύουμε με βεβαιότητα σε ευθεία και καταστροφική σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Τώρα αν για αυτό χρειαστεί κάποια δακρύβρεχτη ιστορία Δυτικού στρατιωτικού, διπλωμάτη, δημοσιογράφου που έπεσε για την “ελευθερία και τη δημοκρατία” ή η δημιουργία της απειλής χρήσης χημικών, από την οποία θα σώσουν την ανθρωπότητα οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, μικρή σημασία θα έχει για όποιους και όπως επιβιώσουν από τις ολέθριες συνέπειες μιας τέτοιας τιτανομαχίας.

Ο Μακρόν επιθυμεί την επιτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων καθώς οδεύει σύντομα σε εκλογές και εκπροσωπεί τη Γαλλία που είναι μία δυνατή και ανεξάρτητη δύναμη. Η Ευρώπη διαλύεται οικονομικά σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στον ενεργειακό, αποκλείοντας επί της ουσίας το ανατολικό κομμάτι της, ενώ και η Ρωσία θα εγκλωβιστεί πολιτικά και οικονομικά στην Ευρασία. Σχεδόν όλα τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου έχουν συμφέρον να βρεθεί άμεσα διπλωματική λύση και να αποσυρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Μόνος κερδισμένος από την οικονομική υποβάθμιση της ΕΕ, την εσκεμμένη απουσία ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης (η οποία αφαιρεί τη δυνατότητα επιβολής των όποιων πολιτικών αποφάσεων), την αλλοίωση των ευρωπαϊκών πληθυσμών με αφρικανούς και ασιάτες εποίκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται κοινωνικά και πολιτικά, τις στρατιωτικές βάσεις τους απλωμένες σε όλη τη Δυτική Ευρώπη υπό το μανδύα του ΝΑΤΟ σε ρόλο τοποτηρητή, είναι οι ΗΠΑ.

Όλα αυτά πρέπει να καλυφθούν με τη επιστράτευση των ΜΜΕ και των ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ κυβερνήσεων, ώστε οι Ευρωπαίοι να οδηγηθούν στην απόλυτη υποτέλεια πιστεύοντας ότι πολεμούν κοινό εχθρό. Το κλίμα φτιάχτηκε. Σημαιάκια, μπλουζάκια,πανό εμφανίζονται ακόμη και εκεί που υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι πολιτικές τοποθετήσεις, δηλαδή σε γήπεδα,σχολεία,ευρωπαϊκά όργανα κλπ. Το ΝΑΤΟ (ΗΠΑ) ρίχνουν στο τραπέζι και το δυνατό τους προπαγανδιστικό χαρτί, τη χρήση χημικών όπλων από τον αντίπαλο, ώστε με τη συναίνεση της πλειοψηφίας να οδηγηθούμε σε μία σύγκρουση που πολύ πιθανό να οδηγήσει σε καταστροφή του κόσμου όπως τον ξέρουμε.

Α.
Κανακόπουλος 

ΠΗΓΗ: istos.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.