Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Αλήθεια, γιατί «καθυστερεί» η ρωσσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία;

Πολλά και διάφορα ακούγονται τελευταία από τους τηλε-ειδικούς και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της αμερικανικής πρεσβείας, για «καθυστέρηση» της ρωσσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Μάλιστα, «σερβίρονται» και διάφορες εξηγήσεις γι’ αυτή την καθυστέρηση, η μια πιο αστεία από την άλλη. Όπως π.χ., ότι «τα ρωσσικά οχήματα είναι κακοσυντηρημένα με αποτέλεσμα να κολλάνε στη λάσπη»,  ότι υπάρχουν «προβλήματα εφοδιασμού», ότι «οι Ρώσσοι στρατιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους» και διάφορες άλλες… 

Ποια είναι η αλήθεια; Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, προηγούνται πάντα σαρωτικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί «επί δικαίων και αδίκων» και εν συνεχεία ο στρατός καταλαμβάνει τις κατεστραμμένες πόλεις. Η περίπτωση της Ουκρανίας είναι ειδική, καθώς οι Ρώσσοι θεωρούν ότι ανήκουν στο ίδιο έθνος με τους Ουκρανούς, και ως εκ τούτου δεν θέλουν να υπάρξουν απώλειες αμάχων, ούτε εκτεταμένες καταστροφές κατοικιών. Γι’ αυτό, γίνονται μόνο «χειρουργικά» χτυπήματα στρατιωτικών στόχων, η δε είσοδος σε μεγάλες πόλεις καθυστερεί για να μην γίνει σφαγή αμάχων και καταστροφή κατοικιών, λόγω του ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει επιλέξει την άμυνα μέσα στις πόλεις και επιπλέον δεν επιτρέπει την ασφαλή εκκένωση των πόλεων από τον άμαχο πληθυσμό, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως «ανθρώπινη ασπίδα»!

ΠΗΓΗ: https://xrisiavgi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.