Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Δοκιμαστικό για το Great Reset

Gate of Vienna / ΚΟ

Μετάφραση στα αγγλικά από την ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας ‘Der Wochenblick’:

Στη σκιά του πολέμου: Η Ουκρανία ως το εργαστήριο της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset) της παγκόσμιας τεχνολογικής ελίτ

Την ώρα που μια πραγματική σύγκρουση μαίνεται στην Ουκρανία, τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν στις μάχες ψηφιακής διανομής. Οι υποστηρικτές της ριζικής αναδιάρθρωσης του κόσμου και της ολοκληρωτικής επιτήρησης έχουν από καιρό αναγνωρίσει τις δυνατότητες της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας. Με την ισχυρή συμμετοχή του Προέδρου Volodymyr Zelensky, η Ουκρανία δεν θα ήταν μόνο η Μέκκα για τα αμερικανικά εργαστήρια βιο-όπλων, αλλά θα άνοιγε το δρόμο για την ψηφιακή δικτύωση, το Metaverse και τον «διαφανή πολίτη» (transparent citizen). Ο συνδετικός κρίκος είναι η εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας "DiiA", μια συντομογραφία του "The State and I" ("Το Κράτος κι Εγώ").

Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης (social credit system) του Zelensky

Ας ταξιδέψουμε πίσω στο 2019. Ο Ζελένσκι έχοντας λίγους μόλις μήνες στην εξουσία, ιδρύει ένα «Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού». Το πιο σημαντικό καθήκον αυτού του υπουργείου ήταν να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για το «κράτος σε smartphone», η εφαρμογή (app) DiiA κυκλοφόρησε τελικά τον Φεβρουάριο του 2020. Από τότε όλα έτρεξαν με ταχείς ρυθμούς: περισσότερες από 50 εφαρμογές, αποδείξεις και επίσημα κανάλια τρέχουν τώρα μέσω αυτής της εφαρμογής: άδεια οδήγησης, πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid, φοιτητική κάρτα, έναρξη επιχείρησης, ασφάλιση, κοινωνικές παροχές. Μια γαλλική πύλη τεχνολογίας γράφει: «Ένα μοντέλο που γνωρίζαμε μόνο από την Κίνα με το κοινωνικό της σύστημα πίστωσης» ("social credit system"). Παρεμπιπτόντως: Η «ID Austria» υποτίθεται ότι θα κινηθεί και αυτή προς την αυτήν την κατεύθυνση στην τελική φάση.

Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης πρέπει επίσης να ληφθεί κυριολεκτικά: πέρυσι ο Ζελένσκι υποσχέθηκε σε κάθε πολίτη που θα μπορούσε να παράσχει απόδειξη πλήρους εμβολιασμού στο DiiA ανταμοιβή 1.000 γρίβνια, του εθνικού νομίσματος (περίπου 30 ευρώ) — περίπου το ένα δέκατο του τυπικού μηνιαίου μισθού. Οι αρχές μπορεί να μην επιμένουν πλέον στην έντυπη μορφή των εγγράφων — και οι παρατηρητές υποθέτουν ότι η διπλή παραλλαγή είναι μόνο μια ενδιάμεση λύση. Το timing δεν είναι καθόλου τυχαίο: Δύο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία, ο Ζελένσκι ήταν ο επίτιμος καλεσμένος στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) υπό την ηγεσία του αρχιτέκτονα του «Great Reset» Klaus Schwab.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.