Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Πολιτικός τυμβωρύχος ο Θάνος Πλεύρης! Επιμένει σε ψέματα και δικαιολογίες για τους νεκρούς εκτός ΜΕΘ

18/03/2022

Απαράδεκτες δηλώσεις και από τον Βασιλακόπουλο

Βέβηλος, κατά συρροήν ψεύτης και πολιτικός τυμβωρύχος είναι αυτός που πάνω σε χιλιάδες θανάτους επιχειρεί να στήσει πολιτικά παιχνίδια για να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Ένας τέτοιος πολιτικός, αυτού του διαμετρήματος, αυτής της ηθικής και αυτής της πολιτικής λογικής είναι ο Θάνος Πλεύρης, δηλαδή ο υπουργός Υγείας, επί θητείας του οποίου η χώρα έχει θρηνήσει πάνω από 13.000 ανθρώπους, που το σύστημα υγείας κατέρρευσε στα χέρια του και που ακόμα και σήμερα δεν έχει ζητήσει μισή συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ανερυθρίαστα ψέματα που έχει πει για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Θάνος Πλεύρης ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή πως πέρασε τις πόρτες του υπουργείου Υγείας με στόχο να… τελειώσει τη δουλειά και να κάνει πράξη την πολυπόθητη -για τη μεταλλαγμένη από τις μεταγραφές Σημίτη- Νέα Δημοκρατία.

Όμως, ακόμα και οι πιο φιλικά διακείμενοι στη σημερινή κυβέρνηση δεν πίστευαν πως ο υπουργός Υγείας θα ξεπεράσει τόσο πολύ τα όρια και θα φτάσει σε αυτό το σημείο, δηλαδή να βεβηλώνει νεκρούς και να στήνει χυδαία πολιτικάντικα παιχνίδια πάνω από τους τάφους 13.000 ανθρώπων.

Ξεπερνώντας λοιπόν κάθε όριο, ο Θάνος Πλεύρης, για να δικαιολογήσει το έγγραφο του ΕΟΔΥ, που αποδεικνύει πως πάνω από 16.500 θάνατοι έλαβαν χώρα εκτός ΜΕΘ, έφτασε στο σημείο να πει ότι «δεν πεθαίνουν όλοι σε κλίνη Εντατικής Θεραπείας όχι γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση στην κλίνη Εντατικής Θεραπείας, αλλά γιατί δεν είναι όλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις είτε να διασωληνωθούν είτε για να μπουν σε κλίνη Εντατικής Θεραπείας».

Ο υπουργός Υγείας νομίζει πως με τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις μπορεί να κάνει τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τις κραυγές αγωνίας των υγειονομικών. Νομίζει ο Πλεύρης μέσα στη μεγαλομανία του πως μπορεί να λησμονηθεί η προειδοποίηση Καπραβέλου, τον Ιανουαρίου του 2022, πως «υπάρχει κίνδυνος διασωλήνωσης στα πάρκινγκ των νοσοκομείων», νομίζει πως μπορεί να ξεχαστεί η δήλωση της Δάφνης Κατσίμπα, από τη Θεσσαλονίκη, πως «γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ» ή αλήθεια πιστεύει πως μπορεί να ξεχαστεί η δήλωση του επιδημιολόγου Ιωάννη Κιουμή ότι «είχαμε άδικους θανάτους»;

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις που μιλούσαν οι καθηγητές ή γιατροί του πεδίου αυτά τα δύο χρόνια έχει κάτι να πει ο υπουργός Υγείας; Στους συγγενείς όλων αυτών που είδαν τους δικούς τους να ξεψυχούν σε μια απλή κλίνη αυτή είναι η απάντηση που δίνει ο κ. Πλεύρης, ότι δηλαδή δεν υπήρχαν ενδείξεις διασωλήνωσης; Και αν ναι, τότε οι προληπτικές διασωληνώσεις των celebrities πώς γινόταν, με ποιες προδιαγραφές και ποιο επιστημονικό κριτήριο;

«Άλλο πράγμα ο υπερήλικας με πολλά συνοδά προβλήματα υγείας, που οι γιατροί σε συνεννόηση με τους συγγενείς τους αποφασίζουν να μη διασωληνωθεί για να μην ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο, και τελείως διαφορετικό πράγμα ο ασθενής τον οποίο οι θεράποντες γιατροί τον έχουν διασωληνώσει γιατί θεωρούν πως μπορεί να σωθεί η ζωή του και έχουν ζητήσει επίσημα μεταφορά σε ΜΕΘ, και αυτή η μεταφορά καθυστερεί απαράδεκτα 4-5 ημέρες, όπως ομολόγησε ο ΕΟΔΥ» μας είπε εντατικολόγος από κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας, στον οποίο ζητήσαμε να μας σχολιάσει την απάντηση Πλεύρη.

Την ίδια ώρα, οι έμπειροι και μαχόμενοι εντατικολόγοι του ΕΣΥ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μας μίλησαν εκτιμούν ότι από «αυτούς τους ασθενείς που πάσχουν από βαριά πνευμονία από κορονοϊό, όταν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, επιβιώνουν πάνω από τους μισούς, δηλαδή 60%, ενώ, αν δεν βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι κάτω από 1%».

Συνεπώς, εκτιμούν ότι από τους 16.500 θανάτους χώρα εκτός ΜΕΘ, το 20%, δηλαδή 3.200, αφορούσε ασθενείς που είχαν διασωληνωθεί και δεν είχαν προλάβει να μπουν σε ΜΕΘ. Δηλαδή, από αυτούς θα μπορούσαν εν ζωή να είναι πάνω από 1.600, που χάθηκαν άδικα.

Όλα αυτά ο υπουργός Υγείας θέλει να μας κάνει να τα ξεχάσουμε και να διαμορφώσει μια επίπλαστη κατάσταση, λέγοντας διαρκώς ψέματα και αοριστολογίες.

Γι’ αυτό, στην προσπάθεια να αμφισβητήσει το έγγραφο του ΕΟΔΥ, υποστήριξε ότι «αυτό το οποίο αναφέρει ο ΕΟΔΥ είναι η παραμονή νοσηλείας όσων διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή όχι οι 16.000 που προαναφέραμε, αλλά ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έμειναν εκτός ΜΕΘ. Σε αυτούς ο χρόνος παραμονής ήταν τέσσερις ημέρες. Από αυτούς, κάποιοι μπήκαν σε ΜΕΘ, άλλοι αποσωληνώθηκαν και, δυστυχώς, άλλοι απεβίωσαν».

Φυσικά, από το κρεσέντο χυδαιότητας δεν θα μπορούσε να λείπει και ο «συνήθης ύποπτος» Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και υπεύθυνος των ΜΕΘ του «Ερρίκος Ντυνάν», στην προσπάθειά του να διασώσει την κυβέρνηση, είπε: «Για να μπει κάποιος στη ΜΕΘ πρέπει να έχει αντιστρεπτή νόσο και προσδόκιμο. Για να το πω απλά και να το καταλάβουμε, αν έχω τον συγγενή μου με καρκίνο τελικού σταδίου, είναι προτιμότερο να πεθάνει αγκαλιά με εμένα κρατώντας μου το χέρι, παρά διασωληνωμένος στην Εντατική Θεραπεία» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που δεν μπήκε στη ΜΕΘ ήταν άνθρωποι που δεν είχαν ενδείξεις εισαγωγής στη ΜΕΘ».

ΠΗΓΗ: www.dimokratia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.