Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!  Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥ BREXIT ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ

20/02/2020

Την επιβεβαίωση του κανόνα «το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα», έχουμε στη Βρετανία. Μετά το Brexit, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να βάλει κάποιους κανόνες στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση, προκειμένου όπως διακήρυξε να «αναλάβει  τον πλήρη έλεγχο των βρετανικών συνόρων, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες» και οι πλουτοκράτες -βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες- ανέβηκαν στα… κάγκελα! Ωρυόμενοι, πως πρόκειται για επίθεση της κυβέρνησης στην… οικονομία και προειδοποιώντας για «καταστροφικές συνέπειες» που περιλαμβάνουν απώλειες θέσεων εργασίας και λουκέτα σε εργοστάσια, αλλά και σε εταιρείες στον χώρο  των κατασκευών, της φιλοξενίας, των εστιατορίων.

Προφανώς, θα τους λείψουν τα φτηνά εργατικά χέρια, από τα οποία έβγαζαν υπερκέρδη!

Ιδού τα βασικά σημεία του σχεδίου της κυβέρνησης Τζόνσον για το μεταναστευτικό, που θα εφαρμοστούν στην πράξη από την 1/1/2021:

– Τα βρετανικά σύνορα θα είναι κλειστά σε ανειδίκευτους εργάτες και σε μετανάστες που δεν γνωρίζουν αγγλικά.
– Όποιος θέλει να έρθει στη Βρετανία για να εργαστεί θα πρέπει να έχει στα χέρια του συγκεκριμένη προσφορά θέσης εργασίας με ετήσιες απολαβές 25.600 λιρών – αν και προβλέπεται και χαμηλότερο όριο για ειδικότητες όπως οι νοσηλευτές για τους οποίους υπάρχει έλλειψη.

– Δεν θα υπάρχει χώρος για ελεύθερους επαγγελματίες – π.χ. Πολωνοί υδραυλικοί ή Ρουμάνοι χτίστες – που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.
– Στα σημεία συνοριακού ελέγχου δεν θα γίνονται δεκτές ταυτότητες από χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία προκειμένου να εμποδιστούν περιστατικά εργατών εκτός χωρών ΕΕ να «ξεγελάσουν» το σύστημα με πλαστές ή κλεμμένες ταυτότητες.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.