Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

«ΔΕΝ ΔΟΥΛΩΝΩ, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ», ΑΛΛΑ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΕΔΩΝ ΗΤΑΝ «ΔΗΛΩΣΙΕΣ»! 

28/02/2020


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Το θράσος των μπολσεβίκων δεν έχει όρια! Στον ηρωισμό των κουκουέδων που δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας, αναφέρεται πολύ πρόσφατο δημοσίευμα σε παρακουκουέδικη ιστοσελίδα, με τίτλο «Δεν δουλώνω, δεν υπογράφω». Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «χιλιάδες μέλη του Κόμματος και του ΕΑΜ αρνήθηκαν να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τα ιδανικά του, δίνοντας τη ζωή τους…», αλλά οι θριαμβολογούντες κουκουέδες αποφεύγουν επιμελώς να πουν πόσα μέλη του κόμματος και του ΕΑΜ δεν αρνήθηκαν να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τα ιδανικά του.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για «δηλώσεις μετανοίας»…

Η «δήλωση μετανοίας και αποκηρύξεως του κομμουνισμού», την οποία εφηύρε ο πολιτικός μας προπάτορας Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, για να εξευτελίσει τους κομμουνιστάς, ήταν μία δήλωση που υπέγραφαν οι… «αλύγιστοι της ταξικής πάλης» (εδώ γελάνε!), στην οποία αποκήρυσσαν τις κομμουνιστικές ιδέες και την ενδεχόμενη κομμουνιστική δράση τους, δηλώνοντας ταυτοχρόνως πίστη και αφοσίωση στο Εθνικό Καθεστώς και τας αρχάς του.

Η δήλωση κοινοποιείτο στο οικογενειακό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του «δηλωσία» και δημοσιευόταν στον τύπο. Μετά την υπογραφή της δηλώσεως μετανοίας (και υποταγής) τα κομμούνια αφήνονταν ελεύθερα.

Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του Υφυπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας, 47.000 κομμουνιστές υπέβαλαν «δηλώσεις μετανοίας και αποκηρύξεως του κομμουνισμού» μέχρι το 1940, ενώ οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 50.000 περίπου – ήτοι το 94% των… αλύγιστων!

Οι δηλώσεις μετανοίας επανήλθαν κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου και ήταν ατομικές ή ομαδικές. Τα ποσοστά των… αγωνιστών που υπέγραψαν την ατιμωτική δήλωση ξεπέρασαν και τα προπολεμικά (96%)! Άρα, ο μέσος όρος των «δηλωσιών» προπολεμικής και μεταπολεμικής περιόδου, ήταν 95%!

Μόλις πρωτοπαρουσιάστηκε το φαινόμενο, οι «δηλωσίες» διαγράφονταν, στιγματίζονταν και απομονώνονταν. Όμως, γρήγορα τα μέτρα κατά των «δηλωσιών» ατόνησαν αναγκαστικά, διότι ελάχιστοι ήταν οι κομμουνιστές που δεν είχαν κάνει δήλωση μετανοίας!

Κι αν ήταν τόσο μεγάλο το ποσοστό των κομμουνιστών που ατιμάζονταν σε κείνες τις δύσκολες εποχές (που οι περισσότεροι δεν είχαν τίποτα να χάσουν…), ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσο θα έφθανε στις ημέρες μας, που οι κομμουνιστές έχουν αστικοποιηθεί πλήρως. Σίγουρα, τα ποσοστά θα ήταν… σταλινικά (99,9%)!

ΥΓ: Κι αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα, όταν εγκαθιδρυθεί και πάλι στην Ελλάδα Εθνικό Κράτος!

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.