Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η Τζέιν Φόντα με κοσμήματα Pomellato από "ηθικά συλλεγόμενο χρυσό και βιώσιμα διαμάντια"

13/02/2020

Δεν έχει όριο η υποκρισία των αστέρων του ολόσαπιου Χόλιγουντ, που το παίζουν και οικολόγοι και ανθρωπιστές και βίγκαν και δικαιωματιστές και σχεδόν άγιοι, να ’ούμ. Στην εικόνα βλέπουμε την 83χρονη σοσιαλμανή οικολόγα Τζέιν Φόντα, στολισμένη σαν ρωσική ναυαρχίδα σε επιθεώρηση.

Η ίδια μάς διευκρινίζει για τα κοσμήματα που φόρεσε: «Στην απονομή των Oσκαρ, φορώντας κοσμήματα Pomellato, επειδή χρησιμοποιούν μόνο υπεύθυνα, ηθικά συλλεγόμενο χρυσό και βιώσιμα διαμάντια».

Τώρα, τι εννοεί η μανδάμα με τον χρυσό που συλλέγεται και υπεύθυνα και ηθικά; Μήπως οι εργάτες διαβάζουν την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη την ώρα που ιδροκοπούν στη φάμπρικα, ενώ τα αφεντικά τους κάνουν τεριρέμ;

Πώς συλλέγεις με ηθικό και υπεύθυνο τρόπο χρυσάφι; Έχοντας ίσως ως εργάτες ήδη πλούσιους ανθρώπους που το μαζεύουν από χόμπι και όχι για τα λεφτά; Και τα βιώσιμα (ή αειφόρα;) διαμάντια πώς είναι; Ανακυκλώνονται; Τα βάζεις την Κυριακή στην ψησταριά και τα χρησιμοποιείς και για το ψήσιμο πανσετών και μπριζολών;

Πήγε η ίδια η Τζέιν Φόντα και ρώτησε τους ξεθεωμένους αγγαρειομάχους αν τα αφεντικά τους είναι ηθικά, αν τους καλοπληρώνουν κι αν είχαν παιδικό όνειρο να λιώνουν τα νιάτα τους στη βιοπάλη και με τα κομμάτια τους να δένει το ατσάλι;

Τρελό δούλεμα από τρελαμένους ανθρώπους, που ζουν μες στη χλιδή και έχουν βάλει στο μάτι τα καλαμάκια που χρησιμοποιούμε για τους φραπέδες και τους εσπρέσο.

Αλλά δεν φταίει κάνας άλλος. Φταίνε τα κορόιδα οι Αμερικανοί, που δίνουν αξία και χρήμα σε τέτοια νούμερα για να ηθικολογούν ανέξοδα και να κουνάνε το δάχτυλο στον κάθε φουκαρά, επειδή οδηγεί αυτοκίνητο και πίνει γάλα (ενώ είναι γνωστό ότι οι αγελάδες, με το μεθάνιο που αφήνουν όταν… πέρδονται, προκαλούν την παγκόσμια υπερθέρμανση).

Φταίμε κι εμείς, που αντιγράφουμε τους Αμερικανούς καταναλωτές εντυπώσεων, προπαγάνδας και θεαμάτων, και μετατρέπουμε τα πανηγύρια τους (βλ. Όσκαρ) σε θεσμούς και αντιμετωπίζουμε σαν θέσφατα τις παλαβομάρες που λένε.

π

ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ «ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΣΙΟΝΑΡΑΣ» ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ, ΤΖΕΪΝ ΦΟΝΤΑ (ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’70) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.