Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΩΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΙ ΟΤΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.! 

17/08/2019        EΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Το… διεθνιστικό του καθήκον έπραξε το… τιμημένο κουκουέ στην περίπτωση της μεγάλης απεργίας των φορτηγατζήδων της Πορτογαλίας, την οποία η κυβέρνηση της χώρας αντιμετώπισε με πολιτική επιστράτευση  και χρησιμοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων ως απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ιδού η σχετική ανακοίνωση των -ροπαλοφόρων!- του ΠΑΜΕ:

«Οι εργαζόμενοι οδηγοί βυτιοφόρων και φορτηγών της Πορτογαλίας βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και ουσιαστικές αυξήσεις στο βασικό μισθό που σήμερα είναι 630 ευρώ. Η πορτογαλική κυβέρνηση, στηρίζοντας απευθείας τους εργοδότες, προχώρησε στην επιβολή πολιτικής επιστράτευσης -civil requisition- για να χτυπήσει την απεργία και τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων… Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Πορτογαλίας για την επίθεση ενάντια στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις και εκφράζουμε την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις οδικές μεταφορές της Πορτογαλίας».

Εκείνο όμως που αποφεύγει επιμελώς να πει το τραμπουκαριό του ΠΑΜΕ, είναι τι… μάρκα κυβέρνηση υπάρχει στην –καπιταλιστική και νατοϊκή- Πορτογαλία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τρικομματική συγκυβέρνηση, του «ΠΑΣΟΚ» της Πορτογαλίας, του «ΣΥΡΙΖΑ» και του Κ.Κ. Πορτογαλίας, το οποίο είναι… τάλε κουάλε με το ΚΚΕ (τα δύο αυτά κόμματα θεωρούνται τα τελευταία σταλινικά στην Δυτική Ευρώπη…).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.