Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δεν ξέχασε την Χρυσή Αυγή ούτε στο Βερολίνο ο Μητσοτάκης

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019      www.xrisiavgi.com

Σε μία από τις ταινίες του παλαιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου, ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος παρουσιαζόταν σαν πλούσιος νεαρός, ενώ δεν ήταν, όποια κοπέλα συναντούσε της έλεγε την γνωστή ατάκα “έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;”. Έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιφέροντας τον δίσκο της επαιτείας ανά τας Ευρώπας, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαλαλεί το κατόρθωμά του ότι “εξαφάνισε” την Χρυσή Αυγή.

Στην Γαλλία μάλιστα, όπου και συνάντησε τον πρόεδρο Μακρόν, είπε ότι επέτυχε να μην εισέλθει εις τη Βουλή η Χρυσή Αυγή, κτυπώντας τον λαϊκισμό και αυτό την ίδια στιγμή που σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μοίρασε περισσότερες υποσχέσεις και από τον βουλευτή “καλοχαιρέτα”, άλλη γραφική μορφή του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου, όταν δεν ήταν αμαρτία οι θεατές να διασκεδάζουν με τις ταινίες και να μη κτυπάνε το κεφάλι τους από απελπισία.

Στο Βερολίνο, λοιπόν, που πήγε είχαμε και το φαινόμενο για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας μας να κάθεται αναπαυτικά σε πολυθρόνα κατά την διάρκεια της ανακρούσεως του Εθνικού μας Ύμνου και αυτό χάριν … αβρότητος διότι το παλαιό στέλεχος της κομμουνιστικής νεολαίας της Ανατολικής Γερμανίας και σημερινή καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να σταθεί όρθια. 

Αξίζει τον κόπο να τονίσουμε ότι τόσο στην Γαλλία, όσο και στην Γερμανία, ο πρωθυπουργός των Ελλήνων μίλησε γαλλικά και γερμανικά αντιστοίχως. Δεν μίλησε Ελληνικά, πιστεύοντας ίσως ότι οι διεθνείς επαφές είναι μία ευκαιρία επιδείξεως γλωσσομάθειας. Ναι έπρεπε να μιλήσει Ελληνικά γιατί είναι βασικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας και στην συνέχεια ας συνομιλούσε σε όποια γλώσσα ήθελε από κινέζικα των μανδαρίνων μέχρι κορακίστικα…

Ας έλθουμε τώρα στα της Χρυσής Αυγής. Και στο Βερολίνο λοιπόν όπως και στο Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Έρχομαι στο Βερολίνο 50 ημέρες μετά τις εκλογές. Η νίκη έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Ότι η χώρα επέλεξε την ανάπτυξη και να καταδικάσει τον λαϊκισμό εξαφανίζοντας από τον χάρτη μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή».

Και όσο για τον Μητσοτάκη είπε τα όσα είπε, τα οποία η ζωή και το μέλλον θα αποδείξουν εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί τα ίδια έλεγε και πριν έξι χρόνια ο συνάδελφός του Σαμαράς και απεδείχθησαν ευσεβείς πόθοι άνευ ουσίας. Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι μαζί με τον Μητσοτάκη πανηγυρίζουν και κάποιοι κατά δήλωσιν “πατριώτες” και “εθνικιστές”. Οι κοινοί τους πανηγυρισμοί αποδεικνύουν ότι στάθηκαν ολόθερμα στο πλευρό του Μητσοτάκη στην προσπάθειά του κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


ΚΟΥΛΗΣ, Η ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.