Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ambrose Bierce: Η Εξαφάνιση ενός Σαρδόνιου Αιρετικού

του Γιώργου Σταγιάκου | 20 Αυγούστου 2019

Όπως συμβαίνει με αυτήν την περίεργη συνομοταξία του είδους «Συγγραφέας», η ζωή του Αμβρόσιου Μπηρς υπήρξε περιπετειώδης. Σαν ένας καμβάς ζωγραφισμένος με τις εντονότερες των αποχρώσεων της χρωματικής παλέτας. Επίσης είναι η πρώτη και τελευταία που τον αποκαλώ έτσι τον άνθρωπο, αλλά στην Ελληνική Βιβλιογραφία έχει αναφερθεί και έτσι. 

Υπηρέτησε ως στρατιώτης και μετέπειτα ως έφεδρος αξιωματικός στον Αμερικάνικο εμφύλιο. Αξιοποιώντας το χάρισμα του, εργάστηκε ως αρθρογράφος και τελικά έγινε ο ιδιαίτερος συγγραφέας που όλοι γνωρίσαμε μέσα από τα αμφιλεγόμενα γραπτά του.

Το 1913, σε ηλικία 71 ετών, έφυγε σε μια περιπετειώδη αναζήτηση στο Μεξικό προκειμένου να καλύψει ως αρθρογράφος την Μεξικάνικη Επανάσταση και μάλλον να εξασφαλίσει μια συνέντευξη από τον αρχηγό των εξεγερμένων Πάντσο Βίγια. Άφησε πίσω του ένα μεγάλο όγκο από υπέροχη Λογοτεχνία που πάντοτε όμως επισκιαζόταν από το μυστήριο και τις θεωρίες που τύλιγαν το τέλος του. Κακά τα ψέμματα! Ο Bierce είχε όλο το πακέτο! Ακόμη και τις συνθήκες αλλά και το Άγνωστο, που είναι αρκετά δυσεύρετα για να σχηματοποιήσουν την κληρονομιά που άφησε πίσω του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.