Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Κορπορατισμός - το φασιστικό θαύμα

24/06/2019      panusis.blogspot.com 

Ο φασισμός κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται "κορπορατισμός" 
διότι είναι η συγχώνευση των επαγγελματικών σωματείων και της κυβερνητικής ισχύος
[Μπενίτο Μουσολίνι]

Νομίζω ότι η πλειοψηφία των μορφωμένων ανθρώπων [εξαιρώ τους λειτουργικά αναλφάβητους της αριστεράς] έχουνε πλέον συνειδητοποιήσει πως η ιστορία γράφεται από τους νικητές.
Η σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία γράφτηκε από τους νικητές του Μεγάλου Παγκοσμίου Πολέμου, που η Β΄φάση του τελείωσε το 1945, στο κατάστρωμα του θωρηκτού Μισούρι, με τη συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας και η τελευταία φάση του ολοκληρώθηκε μόλις το 1989 με την κατάρρευση του σοβιετισμού.

Αν μάλιστα δεχτούμε ότι η Ιστορία [και όχι απλώς η επικαιρότητα] αρχίζει να γράφεται τουλάχιστον μετά την παρέλευση τριών γενεών [99 χρόνια] από το τέλος των γεγονότων, τότε η ιστορία της εποχής του Μεγάλου Πολέμου, που ξεκίνησε το 1918 και τελείωσε το 1989, θα αρχίσει να γράφεται πραγματικά, μετά το 2088, όταν θα έχουν παρέλθει 99 χρόνια, από την πτώση του τείχους.
Ως τότε, οι μάζες θα πρέπει να τροφοδοτούνται με τα μυθεύματα και με τις προπαγανδιστικές κατασκευές, που αποκαλούνται φαιδρώς "ιστορία" και που εξυπηρετούν μοναχά τους νικητές και τους πολιτικούς κληρονόμους τους.

Οι άνθρωποι της Γνώσης ωστόσο, δεν μπορεί να είμαστε διόλου ικανοποιημένοι από τα ιστοριολογικά σκουπίδια, με τα οποία ταΐζουν τους χαχόλους τους οι εγχώριοι τοποτηρητές των νεοταξιτών μηχανικών ελέγχου του  νου. Αντιθέτως, εμείς οφείλουμε να διαυγάσουμε τις έννοιες, να αποκαθάρουμε τις λέξεις μας από τη βρώμα των προπαγανδόρων και να ξαναδώσουμε στον Αιώνα μας, μια όσο το δυνατόν πιο εναργή μαρτυρία, του τι είδαμε, του τι κατανοήσαμε, του τι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε και του τι αναγκαστήκαμε να υποστούμε.

Αναμένοντας την ώρα της Ιστορίας, όπου η Γνώση θα πάψει να είναι μόνον ερμηνευτική αλλά θα γίνει ταυτόχρονα και επαναστατική, αποκαθιστώντας την αλήθεια.      

Μιλώντας λοιπόν για τον φασισμό, τον ναζισμό και τους πρωταγωνιστές τους, θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι είναι οι πλέον κακοποιημένες, παραποιημένες, παρεξηγημένες και υποτιμημένες έννοιες της εποχής μας.
Γι αυτό και εμείς, ως καλοί γνωστικοί Ευρωπαίοι [κατά την έκφραση του Νίτσε] θα μιλήσουμε για όλα αυτά, βγάζοντας τη γλώσσα στους πάσης φύσεως κυρίτσηδες, φίληδες, γαβρόγλου και δεν συμμαζεύεται, που φαντάζονται ότι η δικιά τους άγνοια, μπορεί να εμβολιαστεί στους πάντες και να μολύνει ολόκληρο τον πλανήτη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.