Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΛΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΣ 

18/06/2019             ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Προκειμένου να επιβιώσει, το σάπιο σύστημα βγάζει συνεχώς «λαγούς» από το καπέλο του, τους οποίους προβάλλει και επιβάλλει σε μια μερίδα του… «νοήμονος» κοινού.

Στα πρώτα χρόνια της κρίσης, το ρόλο του «λαγού» έπαιξε από τα δεξιά το μόρφωμα του Καμμένου κι απ’ τ’ αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν συνεχεία, προέκυψε η χρησιμότητα νέων «λαγών», κι έτσι επιστρατεύτηκαν ο Θεοδωράκης με το Ποτάμι του, ο Λεβέντης, ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου – αλλά οι δύο τελευταίοι αποδείχθηκαν… φόλες. 

Αφού, λοιπόν, πέρασαν τα χρόνια και η γοητεία των παλιών «λαγών» ξέφτισε, το σύστημα έβγαλε από το καπέλο του δύο νέους: τον Βαρουφάκη απ’ τ’ αριστερά και τον Βελόπουλο απ’ τα δεξιά.

Ποιος είναι ο μελλοντικός τους ρόλος, πριν ξεφτίσουν κι αυτοί και αντικατασταθούν με άλλους; Ο μεν Βελόπουλος, που έχει… πείρα στα Μνημόνια, αφού ψήφισε το πρώτο εξ’ αυτών (δεν μπόρεσε να ψηφίσει τα επόμενα γιατί βρισκόταν εκτός παιχνιδιού…), θα «τσοντάρει» την κυβερνητική πλειοψηφία όταν θα’ ρθει το νέο Μνημόνιο. Ο δε Βαρουφάκης, θα αποδειχθεί υπερπολύτιμος, όταν η Ελλάδα θα συρθεί σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου σε Αιγαίο και Κύπρο με τους Τουρκαλάδες, καθώς είναι ο μόνος «Έλληνας» πολιτικός που έχει προτείνει κάτι τέτοιο!

Βέβαια, μετά θα τους βρίζουν και θα τους καταριούνται τα κορόιδα που θα τους ψηφίσουν, όπως συνέβη και με τους προηγούμενους «λαγούς», αλλά μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Το δε σύστημα θα τους αποσύρει όταν θα ξεφτιλιστούν τελείως και θα βγάλει καινούργιους «λαγούς» από το καπέλο. Άλλωστε, κορόιδα πρόθυμα να τους ακολουθήσουν θα βρεθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.