Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ, ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ… ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ; 

12/06/2019        ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net   

Έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνεται αυτές τις μέρες στον σταθμό «Ευκλείδης» του –ανύπαρκτου!- μετρό Θεσσαλονίκης. Την έκθεση συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Αττικό Μετρό ΑΕ, και σύμφωνα με την αριστεράντζα «φέρνει στο φως τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και διατρέχει την εποχή που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης, την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός και τις διώξεις που υπέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ακόμη και μετά το θάνατό του».

Μάλιστα, ο γιος του Λαμπράκη, ο οποίος φέρει τ’ όνομά του (Γρηγόρης Λαμπράκης) είπε ότι το πιο αγαπημένο του έκθεμα είναι η φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνου, του πατέρα του με τον Αμερικανό αθλητή και πρωταγωνιστή των Αγώνων, Τζέσε Όουενς, με τον οποίο είχαν γίνει φίλοι.

Μέγα λάθος του υιού Λαμπράκη η αναφορά στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου, διότι την εποχή εκείνη –και πιο συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 1936- ο πατέρας του απέστειλε από την Γερμανία μια κάρτα σε μια Ελληνίδα φίλη του, στην οποία αφού περιγράφει με έκδηλο θαυμασμό την κατάσταση στη Γερμανία του Χίτλερ, τελειώνει με το σύνθημα Heil Hitler!
Προφανώς, η επίμαχη αυτή κάρτα, με τις χιτλερικές αναζητήσεις του «αγωνιστή» της αριστεράς δεν υπάρχει στην έκθεση, όπως δεν υπάρχει και μια άλλη φωτογραφία του, στην οποία χαιρετάει «φασιστικά» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη, στις 20 Οκτωβρίου 1940!



Γιατί άραγε;

(ΥΓ): Αυτά και σκασμός, κομμούνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
Χρυσή Αυγή: Οπαδός του Χίτλερ ο Γρηγόρης Λαμπράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.