Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Οι αχόρταγοι πάροχοι, το αρπαχτικό και το colpo grosso με τους λογαριασμούς του ρεύματος

02/05/2022

Είναι πλέον γνωστό σε όλους, πως το προτεκτοράτο Ελλαδιστάν-Μητσοτακιστάν είναι «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις χονδρικές τιμές ρεύματος και πως το καρτέλ της ενέργειας κερδίζει δισεκατομμύρια (μείον την κανονισμένη μίζα που καταθέτει στους offshore λογαριασμούς του μεγάλου του χορηγού – ένας είναι ο μεγάλος χορηγός και θαυμαστά τα έργα του!). 

Βέβαια, αυτή η κατάσταση με τους εξωφρενικούς λογαριασμούς δε μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, καθώς σ’ ένα χρόνο έχουμε εκλογές.

Ιδού, λοιπόν, το μεγαλεπήβολο σχέδιο:

Όπως έχει δηλώσει το μεγαλύτερο αρπαχτικό που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα (ξεπερνώντας κι αυτόν ακόμα τον πατέρα του!) και που ακούει στο όνομα Κούλης Μητσοτάκης, η κυβέρνηση θα λάβει «μέτρα» τον Ιούνιο, ακόμα κι αν δεν υπάρξει «ευρωπαϊκή λύση».

Άρα, η μεγάλη αρπαχτή τελειώνει τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει κιόλας ότι οι τιμές του ρεύματος θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση; 

Σε δήλωσή του στην τελευταία Real News, το αρπαχτικό απαντά: «η κυβέρνηση, αν δεν ληφθούν μέτρα πανευρωπαϊκά, θα λάβει μόνη της μέτρα, για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος».

Το εστί μεθερμηνευόμενον, αν υπάρξει «ευρωπαϊκή λύση», θα εμφανιστεί ως… θριαμβευτής, που «έδωσε μάχη» και «νίκησε». Αν δεν υπάρξει, θα εμφανιστεί ως… μέγας ευεργέτης του ελληνικού λαού.

Σε κάθε περίπτωση, οι λογαριασμοί του ρεύματος δε θα είναι –όπως τώρα- δεκαπλάσιοι από τους λογαριασμούς των εποχών της «κανονικότητας», αλλά διπλάσιοι – τριπλάσιοι! Αυτό εννοεί το αρπαχτικό όταν λέει πως θα απορροφηθεί «το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αυξήσεων», κι όχι ολόκληρο το ποσοστό αυξήσεων! Βλέπετε, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» και οι πάροχοι κι ο «μέγας χορηγός», είναι αχόρταγοι για υπερκέρδη!

Τα δε παπαγαλάκια θα ριχτούν στη μάχη για να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, πως ναι μεν θα πληρώνει περισσότερα απ’ ότι πλήρωνε κανονικά, αλλά χάρη στον Κούλη Μητσοτάκη γλίτωσε τα… χειρότερα, άρα πρέπει να είναι… ευτυχής!  

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.