Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Μια φορά προδότες-για πάντα προδότες! ΚΚΕ: Η Μικρασιατική εκστρατεία ήταν… ιμπεριαλιστική

Τη γνωστή σοφή λαϊκή ρήση «μια φορά προδότης-για πάντα προδότης», επιβεβαιώνει κάθε τόσο το –κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου- «κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας», το… τιμημένο Κουκουέ.

Η πρώτη προδοσία του ΚΚΕ -τότε λεγόταν ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος) και το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ- ήταν στην Μικρασιατική εκστρατεία.  

Μια σύνοψη της κουκουέδικης προδοσίας, υπάρχει σε άρθρο του κατοπινού Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στον «Ριζοσπάστη» της 12ης Ιουλίου 1935, υπό τον τίτλο «ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ»:

«Αν δεν νικιόμασταν στη Mικρασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα!! Τη «λευτεριά» μας θα τη στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού! Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μικρασία πήγε όχι ως εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των Εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγανε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στο Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο …Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ»

Φέτος, 100 χρόνια μετά την πρώτη προδοσία τους, οι κουκουέδες παραμένουν αμετανόητοι και μας την θυμίζουν θρασύτατα!

Μια νέα έκδοση, λοιπόν, έκανε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο «1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».

Μόνο και μόνο απ’ τον τίτλο, με τον χαρακτηρισμό «ιμπεριαλιστική» για την Μικρασιατική εκστρατεία, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι εννοούν οι εθνοπροδότες.

Περισσότερες λεπτομέρειες-τεκμήρια της κομμουνιστικής προδοσίας, υπάρχουν στο κεφάλαιο 2 («Η στάση και οι θέσεις του νεοϊδρυθέντος ΣΕΚΕ για την ιμπεριαλιστική εκστρατεία» και στο κεφάλαιο 3 του βιβλίου («Οι αντιδράσεις ενάντια στον πόλεμο στα μετόπισθεν και στο μέτωπο»).

(ΥΓ): Προφανώς, και η προδοσία στην Μικρασία είναι μεταξύ των «αγώνων» της αριστεράς που τιμά ο Μητσοτάκης και η ψοφοδεξιά του!

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.