Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Αλήθεια, ποιο είναι το μυστικό της πρόσκλησης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ;

04/05/2022

Ένα περίεργο δημοσίευμα υπάρχει στο γνωστό περιοδικό Forbes, του οποίου ο συντάκτης Paul Iddon αναρωτιέται εντέλει γιατί δεν στέλνονται στην Ουκρανία οι S-300 – που κανονικά ανήκουν στην Κύπρο, αλλά λόγω των σφοδρών τουρκικών αντιδράσεων στην ανάπτυξή τους, αποθηκεύτηκαν κάπου στην Κρήτη, όπου και παραμένουν.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι προσφάτως η Σλοβακία… δώρισε (κατόπιν εντολής των Αμερικανών, που υποσχέθηκαν ανταλλάγματα…) στον ουκρανικό στρατό τους S-300 που είχαν ξεμείνει στη χώρα από την σοβιετική εποχή. 

Τι σχέση μπορεί να έχει το συγκεκριμένο δημοσίευμα με την επικείμενη επίσκεψη του Κούλη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ; Μεγάλη!

Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Νούλαντ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα διέταξε τον κατοχικό πρωθυπουργό να στείλει τους S-300 στο Κίεβο. Φυσικά αυτός προθυμοποιήθηκε να υπακούσει, αλλά ζήτησε μια… μικρή χάρη: να προσκληθεί στις ΗΠΑ από τον Μπάϊντεν, με… δόξες και τιμές (γι’ αυτό κανονίστηκε να μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που γίνεται σπανίως με ξένους πολιτικούς), να πάρει κάποιες γενικές κι αόριστες «εγγυήσεις ασφαλείας» από τον Μπάϊντεν (τις οποίες να χρησιμοποιήσει μετά στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση…), και να ανακοινωθεί «συμπληρωματικά» η αποστολή των S-300 στην Ουκρανία, ως «ευχαριστήριο δώρο» της Ελλάδος στην -υποτιθέμενη!- αμερικανική στήριξη!

Και βέβαια, θα πρόκειται για μεγάλη ατιμία κατά της Ρωσσίας, να χρησιμοποιηθούν εναντίον των δυνάμεών της πύραυλοι που η ίδια έδωσε στην Κύπρο, για να αμυνθεί κατά ενδεχόμενης τουρκικής επίθεσης! Μεγάλη ατιμία του Μητσοτάκη, που θα την χρεωθεί η Ελλάδα ως κράτος! Και την οποία μεγάλη ατιμία, δε θα την ξεχάσει ποτέ η Ρωσσία, με ότι αυτό συνεπάγεται!

ΠΗΓΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.