Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Το ψωμί...ψωμάκι

 

Ρεκόρ 28 ετών (από το 1994) σημείωσε ο πληθωρισμός του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ξεπερνώντας το 10%. Στην πραγματικότητα όμως είναι αρκετά υψηλότερος με τάση συνεχούς ανόδου.

Αυτό που μου προκαλεί κυρίως αλγεινή εντύπωση είναι πως όλες οι φυλλάδες και τα τσοντοκάναλα ανακοινώνουν αύξηση στο ψωμί μόλις 10%, σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι το ψωμί ποτέ δεν είχε αύξηση 10% σε ένα μόλις χρόνο.

Μου προκαλεί οργή το οφθαλμοφανές ψέμα που επαναλαμβάνεται συνεχώς από όλους τους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και τους παρουσιαστές των ειδήσεων, είτε λόγω ασχετοσύνης (στα απλά μαθηματικά της καθημερινής ζωής) είτε λόγω σκοπιμότητας (απόκρυψη της αλήθειας για ευνόητους λόγους).

Αγόραζα το «χωριάτικο» (ο Θεός να το κάνει) ψωμί  του μισού κιλού (350 γραμμάρια) στα 80 λεπτά. Πριν μερικούς μήνες η τιμή του έφτασε στο 1 ευρώ και πριν 1 περίπου μήνα, η τιμή του εκτινάχτηκε στο 1 ευρώ και 30 λεπτά ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

Από τα 80 λεπτά στο 1 ευρώ η αύξηση είναι 25% και από τα 80 λεπτά στο 1 ευρώ και 30 λεπτά η αύξηση είναι 62,5% και όχι 10% που παρουσιάζεται.

Με απλά λόγια, το ψωμί σε διάστημα λιγότερο από ένα χρόνο είχε αύξηση μεταξύ 60% και 80% (ανάλογα με την ποιότητα και το είδος).

Μικρή λεπτομέρεια για τα φερέφωνα των αργυρώνητων ΜΜΕ της κυβέρνησης των αχρείων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.