Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΠΟΛΩΝΙΑ: ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Το Białystok (Μπιάλιστοκ) είναι η μεγαλύτερη πόλη στην βορειοανατολική Πολωνία και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία.
Το Σάββατο (20/07/2019), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, μια παρέλαση «ισότητας». Αρκετές εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτήν. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές άλλες αντι-συγκεντρώσεις στην πόλη, καθώς υπήρχε αυτοοργάνωση πολλών πολιτών οι οποίοι θέλησαν να δείξουν την έντονη αντίδρασή τους στην εκδήλωση αυτήν. 


Μεταξύ εκείνων που αντέδρασαν έντονα και αποφάσισαν να δράσουν ήταν φανατικοί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, οι οποίοι υπέγραψαν ένα «σύμφωνο μη επιθετικότητας», το οποίο τέθηκε σε ισχύ για τις 20-21 Ιουλίου. Οι οπαδοί της τοπικής ομάδας Jagiellonia εξέδωσαν ένα ειδικό μήνυμα για αυτό το θέμα στο οποίο καλούσαν τους οπαδούς να ξεχάσουν για λίγο τις διαφορές μεταξύ τους σχέση και να συγκεντρωθούν «για να υπερασπιστούν την πόλη από μια χούφτα διεστραμμένους», ενώ υπενθύμισαν ότι παρόμοιες πορείες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.