Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ

MAURICE LEVEL

Μια νεαρή γυναίκα με γαλάζια μάτια ερωτεύεται ένα στυγνό δολοφόνο. Ένας εκδικητικός ευγενής, συναντά ξαφνικά τον εραστή της γυναίκας του. Ένας άντρας παρακολουθεί κάθε βράδυ τον ίδιο ακροβάτη, με μια παράξενη εμμονή καρφωμένη στο μυαλό του. Ένας διαρρήκτης συναντάει κάποιον που με τίποτε δεν περιμένει στο σπίτι που έχει μπει να κλέψει. Ένας ερωτευμένος άντρας δίνει το πιο τρομακτικό φιλί στην αγαπημένη του...
Οι κλασσικές ιστορίες τρόμου και μυστηρίου του Maurice Level, πηγή έμπνευσης του θεάτρου Γκραν Γκινιόλ και πρωτοπόρες στο είδος τους, μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά. Στο χλωμό φως του Παρισιού, σε σοκάκια, επαύλεις, κελιά και κρυφά διαμερίσματα, οι πιο αναπάντεχες σκοτεινές αφηγήσεις ξετυλίγονται η μια μετά την άλλη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένα είδος από μόνο του, εδώ το ξέσπασμα των συναισθημάτων επιτυγχάνεται μέσα από δραματική πρόκληση, αγωνία και τρόμο". (Η. Ρ. Lovecraft)

"Σχεδόν εκατό χρόνια μετά, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τη μεγάλη τέχνη με την οποία ο Maurice Level κατασκεύαζε την πλοκή του, με πόση φροντίδα δημιούργησε όλες τις λεπτομέρειες. ..και με πόση μαεστρία έχτιζε το σασπένς". (Philippe Gontier)

Περιεχόμενα

Σημείωμα της μεταφράστριας
Πρόλογος: Contes Cruels & Grand-Guignol
Η γαλανομάτα
Το κρανίο
Παράνοια
Για το τίποτα
Το άδειο σπίτι
Ο τελευταίος ασπασμός
Η νύχτα και η σιωπή
Η εξομολόγηση
Η προδοσία των χλωροφόρμιου
Το εξπρές των 10:50
Ένα φιλί γι' αντίο
Η αναπαράσταση
Η εισβολή
Πουσέτ
Το κυνοτροφείο
Το λάθος
Ο εισπράκτορας

ISBN
9789604212538
Εκδότης
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Χρονολογία Έκδοσης
Ιούνιος 2018
Αριθμός σελίδων
168
Μετάφραση
ΙΛΕΗΝ ΡΗΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.