Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Οι Αντουανέτες της εποχής μας

30/04/2020


Η πατρίδα ψήνεται στη φωτιά της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, την ίδια στιγμή που παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος έχει οριστεί αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να δοκιμάζει… γκουρμεδιές σε ριάλιτι. Ο κ. Σχοινάς, ο οποίος αναδεικνύεται στο πιο διαφημισμένο διακοσμητικό στοιχείο της πολιτικής σκηνής, εμφανίστηκε στο «MasterChef» μαζί με τη Μαργκρέτε Βεστάγκερ και δοκίμαζαν εκλεκτά εδέσματα – ενώ πολύς κόσμος γύρω τους πεινάει.

Υπάρχει μια τάξη ανθρώπων η οποία έχει μόνο άγχη πολυτελείας. Δεν νιώθει την αγωνία του καθημερινού ανθρώπου, ο οποίος μετράει τα κέρματα στην τσέπη του για να δει αν φτάνουν να πληρώσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ. Αυτή η τάξη ανθρώπων, που είναι αποκομμένη από τις κοινωνίες τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αποφασίζει για τη μοίρα των πολλών, για τον τρόπο της ζωής τους, για τις ελευθερίες τους, την υγεία, τις απολαβές τους και το ύψος των υποχρεώσεών τους προς το κράτος
.
Η ιστορική αναφορά που θέλει τη Μαρία Αντουανέτα να προτείνει οι πεινασμένοι της Γαλλίας να χορτάσουν με παντεσπάνι δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ωστόσο, ακόμα και ως ανεξακρίβωτη πληροφορία, αυτή η ιστορία μπορεί να θεωρηθεί διδακτική. Οι «Αντουανέτες» της εποχής μας είναι περισσότερες και πιο αφελείς και αποκομμένες από τις μάζες απ’ όσο ήταν τα χρόνια που προηγήθηκαν της Γαλλικής Επανάστασης. Άλλες από αυτές εκλέγονται και ύστερα αποκόπτονται από το λαϊκό αίσθημα και κάποιες άλλες, όπως εκείνες της ευρωγραφειοκρατίας, διορίζονται από τους μηχανισμούς που ελέγχουν την Ε.Ε.

Είναι αλήθεια ότι αυτή η εκπομπή με τον κ. Σχοινά μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την καταστροφή που προκάλεσε και προκαλεί στην ελληνική κοινωνία και οικονομία η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, όσοι συμμετείχαν δεν είναι ανήλικοι. Οπότε, ο κ. Σχοινάς θα έπρεπε να ζητήσει την αναβολή ή τη ματαίωση της προβολής της.

Είναι ανεπίτρεπτο την ώρα που ο ελληνικός λαός ανησυχεί για το αύριο και βλέπει ένα μέλλον ανεργίας και ανέχειας να διαγράφεται στον ορίζοντα να παρακολουθεί στην τηλεόραση τον κ. Σχοινά και την κυρία Βεστάγκερ να χλαπακιάζουν μπριζόλες Rib eye και πουρέ από σελινόριζα με τρούφα.


ΠΗΓΗ: www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.