Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Xλιδάτη ζωή στις σουίτες του Προεδρικού Μεγάρου για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον σύντροφό της

Απόλυτη, ίσως καταχρηστική -και σίγουρα προκλητική- αξιοποίηση των πολυτελών προνομίων που προσφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας αρχίζουν να κάνουν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο σύντροφός της, Παύλος Κοτσώνης.

Όπως αποκάλυψε χθες η «Espresso», το προεδρικό ζεύγος περνά όλο και περισσότερες ώρες και μέρες στις σουίτες του δευτέρου ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου, στην οδό Ηρώδου Αττικού, προετοιμάζοντας την εκεί μόνιμη εγκατάστασή του και αδιαφορώντας για τις μεγάλες δαπάνες που θα γίνουν σε εποχές κρίσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η προ ημερών συμβολική κίνηση της νέας Προέδρου να περικόψει στο μισό τον μισθό της για δύο μήνες (κατόπιν -φυσικά- της σύστασης του πρωθυπουργού και όχι με δική της σκέψη και πρωτοβουλία) αποδεικνύεται προπέτασμα καπνού μπροστά σε όσα πραγματικά συμβαίνουν. Παρά τα δημόσια μηνύματα και τις δακρύβρεχτες αναρτήσεις της στο facebook για τον κορωνοϊό, η κυρία Σακελλαροπούλου φαίνεται να μη συνειδητοποιεί, πραγματικά, την κρίση που βιώνει ο τόπος. Και -το σημαντικότερο- δεν δείχνει να θέλει να προσαρμοστεί ούτε και σε όσα θα ακολουθήσουν, μετά τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων, με τους βάσιμους φόβους για είσοδο σε νέα περίοδο Μνημονίων, με το άλμα της ανεργίας και τις πιθανές περικοπές μισθών.

Γαστρονομική αλλαγή

Έτσι, σε πείσμα των καιρών, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κ. Κοτσώνης προτιμούν να απολαμβάνουν καθημερινά τις σπεσιαλιτέ του σεφ της Προεδρίας, Βασίλη Μπέκα, που είναι γνωστός στους γαστρονομικούς κύκλους της Αθήνας από τις προηγούμενες εργασίες του στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» και το «Intercontinental». Εύκολα, μπορεί να υπολογίσει κάποιος το μεγάλο κόστος των πλούσιων και απολαυστικών πρωινών, γευμάτων και δείπνων και να το συγκρίνει με το ελάχιστο κόστος επί της θητείας των προηγούμενων Προέδρων, οι οποίοι «άνοιγαν» τις κουζίνες του Μεγάρου μόνο για τις επίσημες εκδηλώσεις και αυτοπεριορίζονταν σε έναν καφέ και -πολύ σπάνια- σε κάποιο λιτό φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.