Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Ωδή στην σκοτεινή μουσική των Nox Arcana

Όταν γράφω, η μουσική που προτιμώ να ακούω είναι λίγο περίεργη (έως πολύ για κάποιους) και η αλήθεια είναι πως από τότε που ανακάλυψα τους Nox Arcana, έχουν τον πρώτο λόγο όταν κάθομαι μπροστά από το λάπτοπ μου. Έτσι αποφάσισα σήμερα να κάνω ένα αφιέρωμα ή μία ωδή, καλύτερα, στη σκοτεινή μουσική των Nox Arcana.

Οι Nox Arcana είναι ένα νεοκλασικό dark wave, dark ambient συγκρότημα από την Αμερική που δημιουργήθηκε από δύο φίλους, τον Joseph Vargo και τον William Piotrowski πίσω στο 2003. Η ονομασία που επέλεξαν για το συγκρότημά τους, σημαίνει στα λατινικά «μυστήρια της νύχτας». Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 24 άλμπουμ (!) όλα κάτω από την δισκογραφική εταιρεία Monolith η οποία ανήκει στον Vargo.

Με 24 κυκλοφορίες, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως υπάρχουν ατελείωτες ώρες μουσικής… συνοδείας για τα συγγραφικά μου ταξίδια. Βέβαια ο λόγος που τους επέλεξα να με «συντροφεύουν» δεν είναι οι πολλές κυκλοφορίες, αλλά το είδος της μουσικής και η θεματολογία με την οποία καταπιάνονται!

Οι δύο μουσικοί γράφουν θέματα με βάση τον γοτθικό τρόμο, έχοντας τίτλους δίσκων όπως «Necronomicon», «Transylvania», «Shadow of the Raven», «Grimm Tales» και πολλά άλλα. Έτσι η βασική ιδέα τους είναι η δημιουργία ενός θεματικού άλμπουμ, πάνω στον γενικό του τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.