Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

200.000 εθνικιστές στους δρόμους της Βαρσοβίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (2 βίντεο)

Περισσότεροι από 200.000 Εθνικιστές και Πατριώτες από την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμμετείχαν φέτος στην μεγαλειώδη πορεία που έγινε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στη Βαρσοβία, με την οποία τιμήθηκε η 100η επέτειος της Ανεξαρτησίας της χώρας, στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Χιλιάδες Εθνικιστές, από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης, έδωσαν βροντερό παρών, κρατώντας σημαίες και αναμμένες φωτοβολίδες, τραγουδώντας πατριωτικά τραγούδια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Ε.Ε., κατά της μετανάστευσης και υπέρ μιας Ευρώπης των Εθνών και των Πατρίδων.
Την ίδια μέρα, στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν καταφέρθηκε κατά του Εθνικισμού, ενώ «ο Λένιν της Μεσογείου» (και ο πλέον πρόθυμος εντολοδόχος των διεθνών τοκογλύφων) Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια πολυπολιτισμική Ευρώπη των «ανοιχτών συνόρων». Ο δε Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα του, κατηγόρησε την συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας για ευρωσκεπτικισμό και αντιμεταναστευτική πολιτική.  Εξέφρασε  επίσης την ανησυχία του για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού εθνικιστικού ρεύματος, εχθρικού προς την ΕΕ. Ο Τουσκ δε δίστασε να επικρίνει και τον Ντόναλντ Τραμπ,  διότι ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη» (όπως την εννοούν βέβαια τα μίσθαρνα όργανα της Παγκοσμιοποίησης, όπως ο Τουσκ).
  
  
 
 




EUROPA NAZIONE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.