Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Η περίπτωση της καθαρίστριας και ο τότε σύζυγος της γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιαννακάκη που πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 - 21:35   http://www.xryshaygh.com/
Η ιστορία με την καταδίκη της καθαρίστριας από το Πενταμελές Εφετείο Βόλου, επειδή δήλωσε ψευδώς ότι είχε τελειώσει το Δημοτικό, προκειμένου να μπορέσει να βρει εργασία, με αποτέλεσμα να καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών και να οδηγηθεί στην φυλακή, είναι γνωστή. Όπως είναι γνωστές, επίσης, οι αντιδράσεις στην απόφαση, με παραπομπές στους «Αθλίους» του Βίκτωρος Ουγκώ, απ’ όλους αυτούς που ανακάλυψαν τώρα ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου αποφάσεις δικαστηρίων έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ιδίως δε όταν υπάρχουν συγκρίσεις με άλλες περιπτώσεις όπου «λαμόγια» έχουν αρπάξει ασύλληπτα ποσά, αλλά είτε την γλιτώνουν είτε έχοντας ποινές-«χάδι».
Ξεκάθαρη υποκρισία από όλους εκείνους τους πολιτικάντηδες των διαφόρων αποχρώσεων του «Συνταγματικού τόξου», οι οποίοι, αφού κατέστρεψαν την Χώρα και οδήγησαν στην ανεργία και την φτώχεια αναρίθμητους συμπατριώτες μας, τώρα κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για την προναφερόμενη περίπτωση. Ενδεικτικά και μόνο, ας παρουσιάσουμε την σχετική δήλωση επί του θέματος του ευρωβουλευτή-«τουιτεράκια» του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη: «10 χρόνια φυλακή στην καθαρίστρια, γιατί δήλωσε ψευδώς πως είχε τελειώσει το Δημοτικό για να βρει δουλειά. Έξω για “λόγους υγείας” διάφοροι ισχυροί με βαριές ποινές. Δικαιοσύνη “ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι”». Σαν δεν ντρέπεται λίγο…
Το λάθος στην απόφαση του δικαστηρίου έγκειται στο ότι θεώρησε τον μισθό της εναγόμενης προϊόν κατάχρησης, επειδή δεν θα τον έπαιρνε εάν δεν είχε προβεί στην πλαστογραφία. Άποψη και ερμηνεία σαφώς μετέωρη, καθώς λησμονεί ότι η γυναίκα αυτή εργάστηκε τα (όποια) χρήματα που πήρε, μέχρι και του τελευταίου λεπτού του ευρώ που πληρωνόταν. Δεν «έκλεψε» το Δημόσιο, αυτό που έκλεψε είναι η θέση μιας άλλης καθαρίστριας, η οποία όντως θα είχε γνήσιο απολυτήριο Δημοτικού. Αυτά, ως μια σύντομη (αλλά όχι πρόχειρη) τοποθέτηση επί του θέματος αυτού.
Η ιστορία, λοιπόν, της καθαρίστριας μας θύμισε την περίπτωση εκείνη όπου ο πρώην(;) σύζυγος της πρώην βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς και νυν γενικής γραμματέως Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μαρίας Γιαννακάκη, είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Πριν από 4 χρόνια είχε ξεσπάσει σκάνδαλο, όταν ο σύζυγος της Κώστας Γασπαρινάτος και δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού, εντoπίστηκε με πλαστό πτυχίο. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014  είχε αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της γενικού γραμματέας ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics!
To γεγονός αυτό το παραδέχτηκε τότε και η ίδια η βουλευτής, η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, είχε δηλώσει άγνοια για το πλαστό πτυχίο! Ενδιαφέρον έχει η χαρακτηριστική δήλωση επί του θέματος της Γιαννακάκη, η οποία είπε: «Μου έλεγε ο σύζυγός μου ότι έκανε μαθήματα στη London School of Economics αλλά ποτέ δεν είπε αν πήρε πτυχίο ή όχι. Είχα την εντύπωση πως πήρε το πτυχίο του, δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο...» . «Μου έλεγε», «ποτέ δεν είπε», «Είχα την εντύπωση». Φαίνεται πως τόσα χρόνια συζυγικής ιδιότητας δεν ήταν αρκετά για να γνωρίσει τελικά τι είδους άνθρωπος ήταν ο άνδρας της...
Ενδιαφέρον, επίσης, έχει η χαρακτηριστική δήλωση επί του θέματος της Γιαννακάκη, η οποία είπε: «Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες».
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
α) Ποιες ήσαν οι «συνέπειες» που υπέστη ο πρώην(;) σύζυγός της; «Έφαγε» 10 (ή και περισσότερα) χρόνια φυλακή για την καραμπινάτη απάτη που διέπραξε; Ή μήπως τελικά κυκλοφορεί ελεύθερος και… ωραίος;
β) Η «μεταχείριση» που ζήτησε να έχει η ίδια ποια ήταν τελικά;  Τότε ήταν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, σήμερα όμως είναι Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επομένως, δεν αντιλαμβανόμαστε πού, πώς και πόσο υπέστη η ίδια «συνέπειες» για την ανήθικη και παράνομη πράξη του συζύγου της, χωρίς βεβαίως να είμαστε υποστηρικτές της οικογενειακής ή της (σταλινικής έμπνευσης) συλλογικής ευθύνης.
γ) Είναι δυνατόν όταν «δεν παίρνει χαμπάρι» τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο το σπίτι της να τοποθετείται ως υπεύθυνη σε ένα τόσο καίριο πόστο, όπως αυτό στο οποίο είναι υπεύθυνη σήμερα; Το γεγονός ότι δεν έχει φέρει αντιμέτωπο με τον νόμο κανένα περιστατικό ακροαριστερής βίας (αν το έχει κάνει, ας μας διαψεύσει), αν και αυτή πραγματικά οργιάζει, αποδεικνύει ότι εκτελεί εντελώς μεροληπτικά και ιδεοληπτικά τα καθήκοντά της. Κυρία μου, δεν έχει μόνο ο Αντετοκούνμπο ανθρώπινη ψυχή, για να θίγεστε όταν κάποιος τον αποκαλεί «πίθηκο». Έχουν και οι Χρυσαυγίτες, τους οποίους ουκ ολίγες φορές γελοιογραφίες τους παρουσίαζαν κι αυτούς ως «πιθήκους». Πού ήταν τότε η ευαισθησία σας κυρία Γιαννακάκη; Εκεί προφανώς που ήταν και όταν κάνατε τις απαράδεκτες δηλώσεις σας μετά την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.
δ) Τελικά χωρίσατε ή όχι με τον σύζυγό σας; (Εξού και τα ερωτηματικά μέσα σε παρένθεση νωρίτερα σε διάφορα σημεία του κειμένου).Το ρωτάμε στα σοβαρά και δεν ειρωνευόμαστε. Η τελευταία πληροφόρηση που έχουμε είναι από ένα δημοσίευμα που λέει ότι κατατέθηκε αίτηση διαζυγίου λίγο μετά την αποκάλυψη της πλαστογραφίας. Τι έγινε τελικά; Προχώρησε; Αν ναι, τηρήθηκαν όντως αυτά που είπατε. Αν όχι, όμως, τότε όπως προφανώς καταλαβαίνετε, υπάρχει σοβαρό θέμα ανακολουθίας δηλώσεων και πράξεων.
Τελειώνουμε ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, επιτέλους, θα ευαισθητοποιηθείτε και για το θέμα της ακροαριστερής βίας, η οποία πραγματικά έχει ξεσαλώσει σε βάρος ζωών και περιουσιών αθώων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρό της μόνο και μόνο για τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις που έχουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.