Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Ο μαθητικός ξεσηκωμός για την Μακεδονία, η αδιαφορία των νέων για το Πολυτεχνείο και η αμηχανία ενός ολόκληρου συστήματος

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 - 10:38     http://www.xryshaygh.com/

Ποιος αλήθεια θα φαντάζονταν ότι μετά από σχεδόν 50 χρόνια σκληρής αντι-εθνικιστικής προπαγάνδας και της τυραννίας της πολιτικής «ορθότητας», δεκάδες Λύκεια της χώρας θα τελούν υπό κατάληψη, όχι για καλύτερες… τυρόπιτες στα κυλικεία, αλλά για την Μακεδονία μας!
Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες, όπου στις εκλογές των δασκάλων, το συνολικό ποσοστό της αριστεράς, έφτασε το 44%. Δύο είναι οι κατηγορίες των επαγγελμάτων στην Ελλάδα στα οποία η αριστερά συγκεντρώνει τόσο μεγάλα ποσοστά: Στους εκπαιδευτικούς και στους δημοσιογράφους. Αυτό εξηγεί και σε έναν βαθμό την ιδεολογική ηγεμονία της στην ελληνική κοινωνία, καθώς οι δάσκαλοι διαμορφώνουν χαρακτήρες και οι δημοσιογράφοι διαμορφώνουν συνειδήσεις.
Και όμως. Μετά από τόσες δεκαετίες αντι-εθνικιστικής προπαγάνδας και «αντιρατσιστικής» (δηλαδή ανθελληνικής) υστερίας, μετά από την γενικευμένη επίθεση στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, οι Έλληνες μαθητές παραμένουν πρώτα απ’ όλα ΕΛΛΗΝΕΣ και μετά οτιδήποτε άλλο. Αυτός είναι και ο τρόμος του συστήματος άλλωστε, που είναι παράλληλα και η ελπίδα για την εθνική αναγέννηση: Η αφύπνιση της νεολαίας.
Από την Δευτέρα, εκτός από τις καταλήψεις θα υπάρχουν και μαθητικές κινητοποιήσεις με πορείες για την Μακεδονία μας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Έντονη η ανησυχία του κατεστημένου μπροστά σε αυτό το φαινόμενο, όχι για τις καταλήψεις – που τόσο αρέσουν στην αριστερά – όσο για το πατριωτικό τους πρόσημο.
«Να μην αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν φυτώρια εθνικιστών και χρυσαυγιτών», γράφει με πανικό, ο εθνομηδενιστικός Τύπος της χώρας. Διαβάστε και… χαρείτε με την ψυχή σας: «Παραμονές του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, παρακινούσαν τα 15μελή να κάνουν κατάληψη με θέμα “Η Μακεδονία είναι Ελληνική”, με σκοπό να μην εορταστεί το Πολυτεχνείο και σε κάποια Γυμνάσια το πέτυχαν…»
Ας αφήσουν τα παραμύθια και τις υπερβολές. Ούτε πέντε χιλιάδες διαδηλωτές δεν συμμετέχουν τα τελευταία χρόνια στην «γιορτή της μολότοφ», παρόλη την προπαγάνδα και το «επετειακό» πνεύμα που καλλιέργησε επί δεκαετίες ολόκληρες, η «γενιά του πολυτεχνείου». Κάθε χρόνο, είναι ακόμα λιγότεροι και από τους αστυνομικούς σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων και με τα ΜΜΕ του συστήματος στα χέρια τους και τους συντρόφους τους στην εξουσία! 
Αφού δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, τουλάχιστον ας το… απολαύσουν. Δεν φταίνε οι μαθητές εάν δεν τους καίγεται καρφί για το Πολυτεχνείο ή αν υπάρχουν… 52 φύλα ή τα δικαιώματα της κάθε μειονότητας. Γεννήθηκαν και παραμένουν ΕΛΛΗΝΕΣ και αυτό τελικά είναι πολύ δύσκολο να κάμψουν οι εξουσιαστές, όσα μέσα και αν διαθέτουν, γιατί όταν μιλά το Αίμα, τελειώνει το ψέμα.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.