Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

"Η Φρίκη στους Λόφους" του Frank Belknap Long

Δεν υπάρχει θιασώτης της Μυθολογίας Κθούλου, λάτρης της λαφκραφτικής γραφής και μελετητής του Κοσμικού Τρόμου που θα μπορέσει να αγνοήσει τη -σημαντικότατη, για το συγκεκριμένο λογοτεχνικό ιδίωμα- προσφορά του Φρανκ Μπέλκναπ Λονγκ.
Γεννημένος το 1901 στη Νέα Υόρκη, ο Λονγκ έδειξε από πολύ νωρίς το συγγραφικό του ταλέντο και την αγάπη του για τη θεματολογία του αλλόκοτου και του παραδόξου. Ήδη από την ύστερη εφηβεία του θα αρχίσει δειλά-δειλά τις δημοσιεύσεις σε ερασιτεχνικά λογοτεχνικά περιοδικά, και το 1921, με το διήγημά του Το Μάτι πάνω από το Τζάκι, θα τραβήξει την προσοχή του μεγάλου Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Οι δύο άντρες θα έρθουν σε επαφή, και έκτοτε θα συνδεθούν με στενή φιλία που θα διαρκέσει αδιάλειπτα μέχρι και το θάνατο του Λάβκραφτ. [...] (Από τον πρόλογο του Γιάννη Στολτίδη)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Τα Λαγωνικά του Τίνταλος
Οι Αδηφάγοι του Διαστήματος
Η Πύλη προς την Αιωνιότητα
Η Φρίκη στους Λόφους

«Ο Μέγας Τσόγκναρ είναι ένας τρομερός θεός, χωρίς το παραμικρό ανθρωπομορφικό χαρακτηριστικό, μια καθαρή κοσμική δύναμη. Συγγενεύει με τα πύρινα νεφελώματα και την αρχέγονη λάσπη, και πριν ενσαρκωθεί μέσα στο Χρόνο, περιέκλειε μέσα του το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Τίποτα δεν υπήρξε ποτέ και τίποτα δε θα υπάρξει, όμως όλα τα πράγματα υπάρχουν. Και ο Τσόγκναρ Φογκν ήταν κάποτε το σύνολο των υπαρχόντων πραγμάτων»

Τρία διηγήματα και μια νουβέλα του Frank Belknap Long. Ανακαλύψτε τη σημαντική συνεισφορά στη μυθολογία Κθούλου από έναν από τους θεμελιωτές του κοσμικού τρόμου, και στενό φίλο του ίδιου του Λάβκραφτ!

ISBN13

9789608112421

Εκδότης

ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΝΤΑΘ

Χρονολογία Έκδοσης

Απρίλιος 2021

Αριθμός σελίδων

234

Πρόλογος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ

Μετάφραση

ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ

Επιμέλεια

ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.