Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Η ταξική σαγιονάρα

03/11/2022

Με τον παρά σου δείχνεις και των ποδιών τα δάχτυλά σου στα προεδρικά τα μέγαρα της κυρα-Κατίνας

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο μπιχλοφανής κυριούλης που έσκασε μύτη με τη σαγιονάρα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας έχει φράγκα. Είναι κονομημένος στρωματέμπορας. Έχει και ξενοδοχεία. Είναι φορτώγκας και, μάλλον, γουστάρει να προβοκάρει τους άλλους έχοντας ως αόρατη ασπίδα το πορτοφόλι του, στη θέα του οποίου η σαγιονάρα με τη μάκα δεκαετίας φαντάζει σαν το γοβάκι της Σταχτοπούτας.

Γι’ αυτό οι σχολιαστές που θέλουν να τον καλοπιάσουν τον χαρακτηρίζουν «εκκεντρικό». Αν ήταν μπατίρης* και ερχόταν κατευθείαν από τη λαχαναγορά του Ρέντη, με το πέρας μεροκάματου, εις το οποίο θα φόρτωνε και θα ξεφόρτωνε φορτηγά με μπρόκολα και κρεμμύδια, όχι μόνο δεν θα του άνοιγαν τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, αλλά, αν τον έβλεπαν να πλησιάζει σε ακτίνα 10 μέτρων από την είσοδο, θα έλεγαν «τι γυρεύει εδώ αυτός ο τιποτένιος;».

Οι βασιλείς της Ολλανδίας δεν γνωρίζομεν τι είδους επισκέπτες δέχονται στα ανάκτορά τους. Δικά τους είναι και δύνανται να καλοδέχονται και καλεσμένους με βατραχοπέδιλα. Όμως, εδώ αλλιώς είχαμε συνηθίσει την Προεδρία της Δημοκρατίας, μέχρι να σκάσει μύτη η κυρία Σακελλαροπούλου με το αίσθημά της, εις το οποίο αναγνωρίζονται (ατύπως μεν, αλλά ουσιαστικώς) δικαιώματα προεδρικού συζύγου. Προ Σακελλαροπούλου ετηρούντο τουλάχιστον κάποια ενδυματολογικά και εθιμοτυπικά πρωτόκολλα, τα οποία σου έδιναν την αίσθηση ότι φορολογείσαι για ένα κράτος που -μέσες άκρες- λειτουργεί κι έχει μια αξιοπρέπεια.

Με την Προεδρία Σακελλαροπούλου η αίσθηση που εμπεδώνεται (τουλάχιστον σε μερικά εκατομμύρια «απαιτητικούς» φορολογουμένους) είναι ότι τα πάντα είναι ρεντίκολα, το κράτος κακόγουστο ανέκδοτο, το Προεδρικό Μέγαρο τσαντιροποιείται και οι θεσμοί καταντούν με ταχύτατους ρυθμούς πατσαβούρια για να σκουπίζουν τις ποδάρες τους οι «εκκεντρικοί» με τα φράγκα, που γουστάρουν να δείχνουν πόσο γραμμένους μάς έχουν όλους στις παλαιότερες των σαγιονάρων τους.

*Φυσικά, κάθε μεροκαματιάρης, που λερώνεται και ιδρώνει στη δουλειά του, αν είχε πρόσκληση για εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, θα αποδείκνυε ότι η φτωχολογιά έχει τσίπα πάνω της, σέβεται τους θεσμούς, και θα εμφανιζόταν σοβαρά ενδεδυμένος και όχι σαν σνομπ λέτσος.

ΠΗΓΗ: www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.